Στη ΓΑΔΑ Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος και άλλα στελέχη

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καθώς και οι επίσης καταδικασθέντες, προερχόμενοι από τον πυρήνα της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης και Ιωάννης Καζαντζόγλου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που επιβάλει ποινές φυλάκισης στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Ολοι είχαν νωρίτερα παρουσιαστεί σε τοπικά αστυνομικά τμήματα: στο Πικέρμι ο Ηλίας Κασιδιάρης, στη Ραφήνα οι Γερμενής και Ηλιόπουλος και στη Νίκαια οι δύο τελευταίοι. 

Ακόμη είχαν οι παραδοθεί και οι Γιώργος Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ΝΑ Αττικής (Ελληνικό), Μάρκος Ευγενικός στο Α.Τ. Περάματος, ο Ιωάννης Κομιανός στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και ο Αναστάσιος Αναδιώτης στο Α.Τ. Δραπετσώνας.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και δέκα ακόμη άτομα συνελήφθησαν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης και μεταφέρονται στη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όλοι οι καταδικασθέντες είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει οργανώσει 25 ομάδες συλλήψεων με 80 αστυνομικούς. Εκτιμάται ότι τα ηγετικά στελέχη θα παραδοθούν από μόνα τους στα Α.Τ. των περιοχών τους με πρόθεση να διαμορφώσουν θετική εικόνα ενόψει έφεσης.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, προχώρησε σε δηλώσεις έξω από την οικία του στην Πεύκη. Τόνισε ότι «με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου, θα δικαιωθούμε από την ιστορία και τον ελληνικό λαό».

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοήθαγα τον κόσμο, αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση», δήλωσε ο Γιώργος Γερμενής.

Η απόφαση

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης την απόφαση του: Συγκεκριμένα στη φυλακή θα καταλήξουν 38 στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ιωάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και πολλά επιχειρησιακά στελέχη που είχαν δραστηριότητα στις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης, όπως οι Πατέλης, Πανταζής, Καζαντζόγλου και πολλοί άλλοι. 

Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης. 

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους κατηγορούμενους. Μεταξύ εκείνων που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Οι παραπάνω μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

sti-gada-kasidiaris-germenis-iliopoylos-kai-alla-stelechi1

Δάκρυα από τη Μάγδα Φύσσα

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που στέλνει τη φυλακή τους βασικούς συνεργούς της δολοφονίας του γιού της και τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Η κ. Φύσσα ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή. 

Έξω από τη δικαστική αίθουσα δεκάδες πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση, αλλά και δίνοντας συγχαρητήρια στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, ενώ φώναζαν «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί». 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr