Στην Ιατρική Πατρών ο Δ. Καρακώστας που έχασε τους γονείς του από COVID – Τι είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ

Nικητής της ζωής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Καρακώστας… Ο νεαρός που έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό πριν λίγους μήνες, και συγκίνησε το πανελλήνιο, τα κατάφερε! Πέρασε στην πρώτη του επιλογή και θα είναι φοιτητής Ιατρικής. Αυτό ήταν και το μεγάλο του όνειρο. Συγκέντρωσε 18.685 μόρια και έπιασε την βάση για την Ιατρική Πατρών, ακριβώς όπως επεδίωκε.

Ο Δημήτρης θεωρήθηκε παράδειγμα ψυχικής δύναμης για κάθε παιδί που βρίσκει δυσκολίες στην πορεία του. Ο Δημήτρης, μετά την απώλεια των δύο του γονιών στο νοσοκομείο του Ρίου, πέρασε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όμως, όταν κατανόησε πως οι γονείς του «περιμένουν» ακόμα από αυτόν, στάθηκε στα πόδια του, συνέχισε το διάβασμα και σάρωσε στις Πανελλαδικές.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» είχε τονίσει στον ΣΚΑΪ χωρίς να χάνει το χαμόγελό του. 

«Χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό». «Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω» τόνισε ο Δημήτρης. «Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς». 

Τόνισε ότι αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του και τον στήριξαν, ενώ τον υποστήριξαν και οι συμμαθητές του, που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους. 

thebest.gr – skai.gr

Πηγή άρθρου www.skai.gr