Στην Αντιόχεια ο Νίκος Δένδιας μαζί με τον Τσαβούσογλου

Στην Αντιόχεια ο Νίκος Δένδιας μαζί με τον Τσαβούσογλου

Ικανοποίηση για την παρουσία του Νίκου Δένδια στην Τουρκία και στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ εξέφρασε από την Αντιόχεια, όπου βρίσκεται, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Δένδιας προσγειώθηκε στα Άδανα, όπου είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Τσαβούσογλου. Στη συνέχεια, υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών. 

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας, η οποία επιχειρεί στις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA ( United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) σε Τουρκία και Συρία .

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Ειδήσεις σήμερα Σεισμός στην Τουρκία: Ο Δένδιας πηγαίνει με Τσαβούσογλου στην ΑντιόχειαΣεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ, δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη αθλήτρια του βόλεϊΜεγάλη πυρκαγιά σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστή η Πατησίων (φωτογραφίες)Πηγή άρθρου www.protothema.gr