Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Ακάρ με όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Estimated read time 1 min read

Στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μετέβη την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χούλουσι Ακάρ, συνοδευόμενος από σύσσωμη την ηγεσία των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Ο Χουλουσί Ακάρ έφτασε νωρίτερα στην Αδριανούπολη μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ, τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ, τον αρχηγό της Αεροπορίας, πτέραρχο Χασάν Κιοτσούκακγιούζ και τον αρχηγό του Ναυτικού, ναύαρχο Αντνάν Όζμπαλ. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Τούρκος υπουργός επιθεώρησε τις στρατιωτικές μονάδες.

Στην Αδριανούπολη, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έγινε δεκτή από τον νομάρχη, τον διοικητή της 1ης Σταρτιάς (έδρα Κωνσταντινούπολη) και τον διοικητή της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που είναι αρμόδια για τη φύλαξη των συνόρων.

Εκτιμάται ότι η επίσκεψης Ακάρ στα σύνορα σχετίζεται με το γεγονός ότι σήμερα, 30 Ιουλίου, είναι παραμονή της Γιορτής της Θησείας (Kurban Bayrami, Eid al-Adha) των μουσουλμάνων και ως εκ τούτου επισκέπτεται στρατιωτικές μονάδες στη μεθόριο για τις καθιερωμένες ευχές. Ωστόσο, η εντυπωσιακή παρουσία του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αφήνει περιθώρια για διάφορες πολιτικές ερμηνείες σε σχέση με την πρωτοβουλία.

https://www.youtube.com/watch?v=KmizQkfmSeY

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author