Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση σε βάρος του -Οι Αρχές περιμένουν την κατάθεσή του | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Στο ΚΑΤ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες τα ξημερώματα με πυροβόλο όπλο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, στα βόρεια προάστεια.

Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες, στον λαιμό και στα πλευρά, ενώ άλλες δύο «καρφώθηκαν» στο ΙΧ που οδηγούσε. Όπως έχει γίνει γνωστό ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού. Η αντίδραση του δημοσιογράφου ήταν άμεση, αφού κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να χτυπήσει τον έναν δράστη, μπλοκάροντας το πυροβόλο όπλο που κρατούσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέφανος Χίος: Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση εναντίον του -Η κατάθεσή του αναμένεται να δώσει στοιχεία για τους δράστες

Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας -«Kλειδί» η κατάθεση του δημοσιογράφου [εικόνες]

Ερευνες για τα αίτια της επίθεσης στον Στέφανο Χίο

Πλέον οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να καταλήξουν στα αίτια της επίθεσης εναντίον του δημοσιογράφου. Όπως εκτιμάται η κατάθεση του ίδιου του Στέφανου Χίου αναμένεται να είναι κομβική για την πορεία των ερευνών, αφού ο δημοσιογράφος θα αποκαλύψει στις Αρχές τυχόν ύποπτες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και εάν είχε προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο θα μπορούσε να δώσει εντολή για συμβόλαιο θανάτου.

Σημειώνεται ότι την υπόθεση για την δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο παρακολουθεί και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Τα ευρήματα που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι αυτήν την ώρα, οι αστυνομικές αρχές έχουν περισυλλέξει δύο κάλυκες από το σημείο της επίθεσης που εξετάζονται , ενώ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν των 9mm. Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται και το σημείο της πόρτα του ΙΧ που οδηγούσε ο Στέφανος Χίος. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με όσα κατάφερε να πει, μετά τις σφαίρες που δέχθηκε άνοιξε με δύναμη την πόρτα του οχήματος χτυπώντας το χέρι του δράστη, μπλοκάροντας έτσι το πιστόλι, κίνηση η οποία πιθανότατα να αποδείχθηκε σωτήρια και να του έσωσε τη ζωή. Από το σημείο της πόρτας η αστυνομία θα πάρει δείγμα για DNA ώστε να δει εάν ταυτοποιείται.

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας από το σπίτι του δημοσιογράφου, όσο και από διπλανές κατοικίες.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author