Σούπερ μάρκετ – Μετακίνηση: Τι ισχύει με τα 2 χιλιόμετρα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου και οι αλλαγές στις διαδημοτικές μετακινήσεις, που ανακοινώθηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά στη live ενημέρωση για τα νέα μέτρα, δεν επηρεάζουν ό,τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρίνισε ότι ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων παραμένει σε ισχύ για όσους θέλουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ.

Μετά την αποστολή SMS στο 13033 (κωδικός 2) ο καταναλωτής δεν μπορεί να πάει σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι του. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σταμπουλίδης έδωσε, μάλιστα και ένα παράδειγμα, επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπεται να πάμε από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα, αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο στο κέντρο της Αθήνας.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο και το 13032 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξήγησε ότι από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 ο καταναλωτής, μόλις λάβει μήνυμα από το εμπορικό κατάστημα που θέλει να επισκεφτεί για να κάνει τις αγορές του, στέλνει μήνυμα και έχει στη διαθεσή του 3 ώρες. Επανέλαβε ότι στο 13032 μπορεί να σταλεί ένα μήνυμα/ημέρα.

Σημείωσε ακόμη ότι στο λιανεμπόριο δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων από την κύρια κατοικία, καθώς επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για τα ψώνια.

Σούπερ μάρκετ – Το ωράριο λειτουργίας

Υπενθυμίζεται ότι το από το Σάββατο, 20 Μαρτίου όταν και άλλαξε η απαγόρευση κυκλοφορίας, τέθηκε σε ισχύ το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Τις καθημερινές τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν στις 08.00 όπως και τα Σαββατοκύριακα (από 07.00 που ίσχυε για αρκετό καιρό).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, σε όλες τις περιοχές της χώρας, ξεκινά στις 21.00 το βράδυ και σταματά στις 05.00.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου www.athensvoice.gr