Σοκ στο «Νοσοκομείο Παίδων»: 14χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου και 13χρονης

Ένα σοκαριστικό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο «Νοσοκομείο Παίδων», αποκαλύπτοντας μια ακόμη πιο φρικιαστική ιστορία.

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ένας άνδρας εφόρμησε έξαλλος στο νοσοκομείο, προσποιούμενος τον πατέρα ενός 7χρονου αγοριού – που φιλοξενείται στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελική παραγγελίας.


Ο άνδρας, που αποκαλύφθηκε πως ήταν ο νόνος παιδιού που καταγγέλλει πως κακοποιήθηκε από 14χρονο επίσης τρόφιμο του νοσοκομείου, αρχικά διαπληκτίστηκε με τον υπεύθυνο εισόδου, τον οποίο στη συνέχεια ξυλοκόπησε.

Στη συνέχεια, μπήκε στην κλινική και εντόπισε τον 14χρονο, τον οποίο ξυλοκόπησε επίσης άγρια. Κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε πως ένα 7χρονο αγόρι ανέφερε στη μητέρα του πως παρενοχλήθηκε ή κακοποιήθηκε (δεν έχει διευκρινιστεί) από ένα 14χρονο παιδί σε τουαλέτα του ιδρύματος.


Αξίζει να σημειωθεί πως για την καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης του 7χρονου ξεκίνησε διαδικασία καταθέσεων – στην διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε και ένα κορίτσι 13 ετών το οποίο υποστήριξε κι αυτό ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο 14χρονο.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ έπειτα από τις καταγγελίες, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.


Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε πως στο νοσοκομείο φιλοξενούνται παιδιά – κατόπιν εισαγγελική παραγγελίας αφού έχουν κακοποιηθεί στο σπίτι τους – τα οποία θα έπρεπε κανονικά να είναι σε προνοιακές δομές.

«Το Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενεί 37 παιδιά. Το νοσοκομείο δεν έχει καμία ευθύνη. Σίγουρα τα φιλοξενούν για μήνες. Η εισαγγελική παραγγελία λέει να μπαίνουν για λίγες ημέρες για να τους γίνουν εξετάσεις. Αλλά επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες… Κάποια εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, σχηματίζουν ομάδες… Τα παίρνουν από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και τα πηγαίνουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr