Σε «σκοπιμότητες και διαδόσεις» αποδίδει ο Αντώνιος τις κατηγορίες

Estimated read time 1 min read

Τη δική του εκδοχή για σοκαριστικές αποκαλύψεις, που έχουν δει εδώ και μήνες  το φως της δημοσιότητας έδωσε ο Αντώνιος Παπανικολάου, που κλήθηκε να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στις εισαγγελείς Ανηλίκων σχετικά με τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια (κακούργημα) και της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου (πλημμέλημα). 

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε, μετά από τρεις αναβολές, μέσω των συνηγόρων του ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» αρνείται τις κατηγορίες αποδίδοντάς τες σε «προφανείς σκοπιμότητες» και «ψευδείς κι αυτοαναιρούμενες» καταγγελίες.

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ο ιερωμένος υπογράμμισε πως μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας της ΜΚΟ, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. 

Ο 51χρονος ισχυρίζεται μάλιστα ότι τα «αόριστα», πάντα κατά τον ίδιο κατηγορητήρια, στερούνται «ειδικότερης περιγραφής των απαιτούμενων περιστάσεων  (τρόπου, χρόνου, μεθόδου)» και ότι πρόκειται για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση», που «επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Από την άλλη πλευρά, εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της. «Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής» ανέφερε.

Τέλος, υποστήριξε πως «παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έγινε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη την περασμένη εβδομάδα για «εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς μαρτύρων, όπως επίσης και πιέσεις προς τον έναν τουλάχιστον από τους καταγγέλλοντες τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια».

Θυμίζουμε ότι μετά την καταγγελία του 19χρονου, που δήλωσε θύμα ασέλγειας από τον πατέρα, 15χρονος φιλοξενούμενος της δομής κατηγόρησε τον Αντώνιο για ασέλγεια σε βάρος του, κατά τη δεύτερη κατάθεσή του, καθώς την πρώτη φορά εκδήλωσε φόβο, αρνητικότητα και επιφυλακτικότητα όντας ακόμα τρόφιμος της δομής.  

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author