Σε ποια νησιά ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί ταυτόχρονα | ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται απρόσκοπτα ο εμβολιασμός στη χώρα, με τους κατοίκους άνω των 85 ετών να έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας συνεχίζεται κανονικά και ήδη έχουν εμβολιαστεί 84.639 κάτοικοι μέχρι χθες, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους. Ηδη χιλιάδες κάτοικοι έχουν αιτηθεί για ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν, με τον αριθμό των αιτήσεων να φτάνει τις 372.243 μέχρι στιγμής για τις δύο δόσεις.

Σύμφωνα
με τα επίσημα στοιχεία, τα ραντεβού της
πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω
των 85 ετών και 18.483 ραντεβού για
υγειονομικούς.
«Υπάρχουν διαθέσιμα
ραντεβού σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Το νωρίτερο που κάποιος μπορεί να κλείσει
ραντεβού είναι μετά από 5 μέρες», είπε
ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σε ποια νησιά θα γίνει ταυτόχρονα ο εμβολιασμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ετοιμάζεται το digital «πιστοποιητικό εμβολιασμού» -Πώς θα λειτουργεί

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Πότε μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όσοι νόσησαν από κορωνοϊό

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό αναφέρει πως οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τον εμβολιασμό σε στάδια, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που τα εμβόλια θα γίνουν μαζικά, για όλους. Οπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι περιοχές αυτές που θα γίνουν τα εμβόλια ταυτόχρονα, σε όλο τον πληθυσμό τους, θα είναι τα νησιά με λίγους κατοίκους και συγκεκριμένα με κάτω των 1.000. Για τα νησιά, το χρονοδιάγραμμα με τον εφοδιασμό συνεχίζεται και αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο όλη η νησιωτική χώρα να έχει λάβει δόσεις του εμβολίου.

Εκαναν
το δεύτερο εμβόλιο Μητσοτάκης,
Σακελλαροπούλου

Εν τω μεταξύ, χθες έκαναν την δεύτερη δόση του εμβολίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός πήγε στο Νοσοκομείο Αττικόν κάνοντας την δεύτερη δόση του εμβολίου, στέλνοντας λίγο αργότερα μήνυμα προς τους πολίτες πως το «εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό ώστε να πείσουμε τους πιο επιφυλακτικούς συμπολίτες μας».

Η ΠτΔ με την σειρά της, εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό. Αμφότεροι είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου στις 27 Δεκεμβρίου, με την άφιξη των πρώτων δόσεων στην χώρα.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr