Σε νέο lockdown μπαίνει η Αγγλία -Το ανακοίνωσε σε διάγγελμα ο Μπόρις Τζόνσον | ΚΟΣΜΟΣ

Νέο lockdown διάρκειας ενός μήνα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον για την Αγγλία, όπου η πανδημία μαίνεται.

Ο Τζόνσον δήλωσε στο διάγγελμά του ότι «από την Πέμπτη μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου θα μπορείτε να βγαίνετε από το σπίτι μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους». Οι λόγοι αυτοί, όπως είπε, θα είναι για εκπαίδευση, εργασία «αν δεν μπορείτε να δουλέψετε από το σπίτι σας», για άσκηση, για συνάντηση με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό, για αγορά φαγητού και ιατρικούς λόγους.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης ότι κατά το lockdown θα αναστείλουν τη λειτουργία τους όλες οι μη άμεσα αναγκαίες επιχειρήσεις. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια θα κλείσουν, εκτός από το take away και το delivery. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ του lockdown είχαν τεθεί πολλοί Βρετανοί επιστήμονες.

Το επίμαχο σημείο από το διάγγελμα του Τζόνσον για το lockdown:

Μπόρις Τζόνσον: Εάν δεν δράσουμε, θα έχουμε περισσότερους θανάτους απ’ ότι τον Απρίλιο

Όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, «κανείς δεν θέλει να επιβάλλει τέτοια είδη μέτρων, οπουδήποτε» και παραδέχεται ότι η περιφερειακή προσέγγιση δεν λειτούργησε.

«Η ελπίδα μας ήταν ότι μέσω της ισχυρής τοπικής ηγεσίας, θα μπορούσαμε να μειώσουμε τα ποσοστά μόλυνσης, αν και η νόσος αυξανόταν σε ολόκληρη την χώρα. Αλλά όπως βλέπουμε, πρέπει να είμαστε ταπεινοί απέναντι στη φύση και σε αυτή την χώρα. Δυστυχώς, όπως και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ο ιός εξαπλώνεται ακόμη πιο γρήγορα από το χειρότερο σενάριο των επιστημονικών συμβούλων μας, των οποίων τα μοντέλα δείχνουν τώρα ότι αν δεν δράσουμε, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους θανάτους ανά ημέρα, με αρκετές χιλιάδες, μια αιχμή δυστυχώς, μεγαλύτερη από αυτήν που είδαμε τον Απρίλιο».

Μερικά επιπλέον μέτρα που εξήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον:

  • Απαγορεύεται η ανάμιξη διαφορετικών νοικοκυριών
  • Τα γυμναστήρια θα κλείσουν, αλλά ο κόσμος θα μπορεί να συνεχίσει να αθλείται σε εξωτερικούς χώρους για απεριόριστο χρονικό διάστημα, είτε με άτομα από το νοικοκυριό τους είτε με ένα μόνο άτομο από κάποιο άλλο νοικοκυριό.
  • Επιτρέπονται τα διεθνή ταξίδια για εργασία, αλλά όχι για διακοπές
  • H Premier League και άλλα αθλήματα θα συνεχιστούν, ενώ τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα τεθούν σε αναμονή.Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr