Σε νέα συνεδρίαση των ειδικών οι αποφάσεις

Σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου παραπέμπεται η λήψη αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων. Παρά τις εκτιμήσεις ότι οι αποφάσεις όχι μόνο θα λαμβάνονταν, αλλά και θα ανακοινώνονταν σήμερα, τελικά η συνεδρίαση απέβη άκαρπη λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ των επιδημιολόγων και των άλλων ειδικών. 

Ωστόσο, παραμένει στο τραπέζι με ισχυρές πιθανότητες να ανοίξουν τα σχολεία είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε την Δευτέρα 11 του μήνα. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται -με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους- είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες: Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακξολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συνέκλιναν στο να πουν ναι στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά το γεγονός ότι καταγράφηκε νέα αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο τους αποθάρρυνε, με αποτέλεσμα να ζητήσουν ουσιαστικά πίστωση χρόνου για να λάβουν αποφάσεις, έχοντας στο μεταξύ εκτιμήσει περισσότερο τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα διαμορφωθούν και τις επόμενες μέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Έλαβε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου η 90χρονη που εμβολιάστηκε πρώτη πριν 3 εβδομάδες

«Φαρμάκι» από ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον εμβολιασμό – Κυβέρνηση: δεν υπάρχει εμβόλιο για τον λαϊκισμό

Δολοφονία Τοπαλούδη: Εισαγγελική έρευνα για τον ψυχίατρο που άλλαξε τα φάρμακα του 23χρονου Ροδίτη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr