Σε δεκάδες περιοχές η διασπορά μετά τα νέα κρούσματα σήμερα, 1 στα 3 σε Αττική – Αυτός είναι ο χάρτης Dikaiologitika

Για 10η συνεχόμενη μέρα κατεγράφησαν πάνω από 100 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Τα σημερινά 204 κρούσματα αποτελούν τα περισσότερα μετά τα χθεσινά 262 (12/8).

Από τα 204 κρούσματα τα 64 βρέθηκαν στην Π.Ε. Αττικής και τα 37 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Από τα 37 της ΘΕσσαλονίκης τα 5 σχετίζονται με συρροή σε Οίκο Φροντίδας Ηλικιωμένων.

2 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και 11 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Αναλυτικά ο χάρτης των υπόλοιπων κρουσμάτων εδώ.

Πάνω από 200 τα νέα κρούσματα σήμερα – Η επίσημη ανακοίνωση

Την άνοδο έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα που φέρνει ο κορονοϊός με τον ΕΟΔΥ και τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό. Όπως κάθε ημέρα, έτσι και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα κατά το τελευταίο 24ωρο. Δείτε την επίσημη ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα είναι η ακόλουθη:

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Δεδομένα έως 12 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα εδώ

Κρούσματα στην Ελλάδα – Οι ηλικίες

Δείτε ημέρα προς ημέρα την εξέλιξη με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Κι άλλα νοσοκομεία στη μάχη για τον κορονοϊό

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για αύξηση των νοσοκομείων αναφοράς για περιστατικά COVID-19.

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Διαβάστε αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της εγκυκλίου εδώ.
 
Η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).

Διαβάστε επίσης:

Σε δεκάδες περιοχές η διασπορά μετά τα νέα κρούσματα σήμερα, 1 στα 3 σε Αττική – Αυτός είναι ο χάρτης

Συναγερμός για τα κρούσματα – Αυξάνονται εκτάκτως τα νοσοκομεία αναφοράς για κορονοϊό

Με εντολή Χαρδαλιά σε καραντίνα η δομή μεταναστών της ΒΙΑΛ στη Χίο

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr