Σήμερα οι αποφάσεις για τα τοπικά lockdown στα νησιά, τι προβληματίζει τους ειδικούς

Estimated read time 1 min read

Ο φόβος διασποράς εκτός της Αττικής και άλλων μεγάλων νομών και της μεταφοράς του ιού είναι μεγάλος και η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό, ακόμα και την πρώτη δόση, ειδικά σε όσους είναι να ταξιδέψουν μέσα στον μήνα που μας έρχεται.

Έρχονται αποφάσεις και νέα μέτρα

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των επιστημόνων, και πρόκειται να αξιολογήσουν την κατάσταση ειδικά στα νησιά και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν εισηγήσεις για νέα τοπικά lockdown, για να μην «ξεφύγει» η κατάσταση μέσα στον Αύγουστο.


Επιπλέον, έκτος από το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown, αυξάνονται κατά πολύ οι έλεγχοι σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση, ενώ ήδη ξεκίνησε η ενίσχυση των τμημάτων με αποστολή αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να επιβλέψουν την τήρηση των μέτρων.

Οι 6 περιοχές που προβληματίζουν πολύ τους ειδικούς:

Προβληματισμό προκαλούν τα δεδομένα σχετικά με την εβδομάδα 19 Ιουλίου-25 Ιουλίου, καθώς το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.26% σε σύνολο 540.283 εργαστηριακών ελέγχων και 0.79% σε σύνολο 894.838 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.46%.

Στα ύψη βρίσκεται η θετικότητα:

  • στην Πάρο (5,51%)
  • στη Μύκονο (4,27%),
  • στην Τήνο (4,20%),
  • στο Ρέθυμνο (3,76%).

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται δε και στην Ίο, όπου σήμερα μεταβαίνουν πάνω από 30 αστυνομικοί από την Αθήνα με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης, καθώς «οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα», όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μάλιστα, τόνισε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει».

eody1


Παράλληλα, στο «κόκκινο» βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Νήσων (τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα) με σύνολο θετικότητας 2,64% και η Νάξος με 2,48%.

«Έσπασε» το φράγμα των 5 εκατ. εμβολιασμών

Χθες, οι πλήρως εμβολιασμένοι έφτασαν τα 5 εκατομμύρια. Με ανάρτηση του στο twitter ο Πρωθυπουργός απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, τους υγειονομικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε κάθε μία και κάθε έναν που συμβάλλει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1420371660285304833?s=20}

Ενώ και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έγραψε  πώς «συνεχίζουμε»

{https://twitter.com/Vkikilias/status/1420273023572185089?s=20}

Ραντεβού για το εμβόλιο

Όλοι οι ηλικίας 18 και άνω μπορούν αυτή τη στιγμή να κλείσουν άμεσα ραντεβού εμβολιασμού με όποιο εμβόλιο θέλουν, ενώ για τα παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού οι γονείς τους.

Επιπλέον υπενθυμίζεται πώς και για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών η πλατφόρμα εμβολιασμού θα ανοίξει την Παρασκευή.


Για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας εκτιμάται ότι πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 73% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή το 83% των ενηλίκων, και τονίζεται πώς αυτή την στιγμή το ποσοστό πλήρους ανοσίας αγγίζει το 53% και με τους νοσούντες, γύρω στο 65%.Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author