Σάμος: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΡΑΒΑΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη δασική πυρκαγιά. Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σήμερα. Από το πρωί επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Σάμο. Από το πρωί της Παρασκευής στη μάχη έχουν ριχτεί και εναέρια μέσα (αεροσκάφη και ελικόπτερα) που κάνουν ρίψεις νερού. 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα επιχειρούν από εδάφους προκειμένου το πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Βουρλιώτες να τεθεί υπό έλεγχο.

«Είναι καλύτερη η εικόνα σε σχέση με χθες αλλά τα μέτωπα είναι τρία: σε Βουρλιώτες, Τρίστρατο Κοκκαρίου και Ρόγκια Μυτιληνιών» ανέφερε στο Samos Voice ο διοικητής της ΠΥ Σάμου, Γιώργος Μιαούλης.

Χθες, οι κάτοικοι των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί και Μαυρατζαίοι, έλαβαν ειδοποίηση από το 112 της γ.γ. πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία.

Στο νησί βρίσκεται ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr