Ρωσική εφημερίδα παραδέχεται: Στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί σχεδόν 10.000 Ρώσοι στρατιώτες

Οι αναφορές σχετικά με τις απώλειες που έχει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία μόνο ξεκάθαρες δεν είναι.

Ανάλογα με την πηγή των πληροφοριών, παίρνουμε διαφορετικούς αριθμούς στρατιωτών της Ρωσίας που έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στην Ουκρανία. Και οι διαφορές αυτές στα νούμερα είναι πολύ μεγάλες.

Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για περίπου 15.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αναφέρουν περίπου 7.000 απώλειες για τον ρωσικό στρατό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, οι αριθμοί που έχει επιβεβαιώσει η Μόσχα, που έχει δώσει στη δημοσιότητα έναν μόνο απολογισμό, στις 2 Μαρτίου, είναι πολύ χαμηλότεροι. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η Μόσχα είχε χάσει στις 2 Μαρτίου 498 στρατιώτες στην Ουκρανία. Από τότε, δεν έχει αναφερθεί ξανά στις απώλειές της.

Ρωσική εφημερίδα παραδέχεται περίπου 10.000 θανάτους Ρώσων στην Ουκρανία

Μια ρωσική εφημερίδα μετέδωσε πως 9.861 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, πριν «κατεβάσει» το δημοσίευμα αυτό και ισχυριστεί πως δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με στόχο τη διασπορά «ανακριβών πληροφοριών».

Ακόμα, έρευνα του BBC επιβεβαιώνει 557 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες σε συγκρούσεις στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων υπάρχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάροσλαβ Τροφίμοβ, ανταποκριτής της «Wall Street Journal», έγραψε στο Twitter:

«Η Komsomolskaya Pravda, μία ταμπλόιντ υπέρ του Κρεμλίνου, λέει ότι, σύμφωνα με τους αριθμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, 9.861 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία και 16.153 τραυματίστηκαν. Το τελευταίο επίσημο ρωσικό νούμερο για τους νεκρούς, στις 2 Μαρτίου, ήταν 498. Συναρπαστικό που κάποιος δημοσίευσε τον αριθμό που έχει διαρρεύσει».

Ο απολογισμός των απωλειών της Ουκρανίας

Από την ουκρανική πλευρά, πριν από μία εβδομάδα και πλέον, ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε πει ότι 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, αλλά η Ουκρανία δεν έχει δώσει κανέναν αριθμό απωλειών από τότε.

Τη Δευτέρα, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 115 παιδιά σκοτώθηκαν σε σύγκρουση και 140 τραυματίστηκαν, ενώ το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανέφερε ότι 925 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.496 τραυματίστηκαν από την αρχή του πολέμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, οι Αρχές στην πολιορκημένη Μαριούπολη υπολογίζουν ότι 2.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο σε αυτήν την πόλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr