Ρωσία: Επίθεση με 5 νεκρούς σε πανεπιστήμιο

Ένας άγνωστος άνοιξε σήμερα πυρ μέσα στο πανεπιστήμιο Perm State της ρωσικής πόλης Περμ στα Ουράλια Όρη, και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT υπάρχουν 5 νεκροί και 6 τραυματίες.

Ο ένοπλος δράστης φέρεται να είναι ένας 18χρονος, ο οποίος έδρασε μόνος του και είχε κάνει μάλιστα προαναγγελία για την επίθεση στα social media. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η αστυνομία κατάφερε να «εξουδετερώσει» τον δράστη μέσα σε μια αίθουσα όπου είχε ταμπουρωθεί, ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως ο δράστης έχει συλληφθεί.

Η Υπηρεσία Τύπου του πανεπιστημίου ανάφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν πάνω από δέκα θύματα από το περιστατικό, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο εάν πρόκειται για τραυματίες ή νεκρούς. Η Υπηρεσία κάλεσε τους φοιτητές και εκπαιδευτικούς να απομακρυνθούν από τους χώρους του πανεπιστημίου και όσοι βρίσκονται ήδη σε αυτούς να κλειδωθούν σε κάποια αίθουσα και να μη βγουν από αυτή.

Το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι κάποιοι φοιτητές και καθηγητές κλειδώθηκαν μέσα στις τάξεις. Παράλληλα στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε σοκαριστικό οπτικό υλικό που δείχνει ανθρώπους να πηδάνε από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να γλιτώσουν.

Σε άλλο βίντεο που μεταδόθηκε μέσω του Twitter εμφανίζεται ο δράστης της επίθεσης να περιφέρεται στους χώρους του Πανεπιστημίου, φορώντας μαύρα ρούχα, κράνος και κρατώντας ένα όπλο:

Το Perm State University είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στα Ουράλια Όρη.