Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είμαι μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και βρίσκομαι πριν τη φυλακή» – Τι είπε στην απολογία της

Οι απαντήσεις της στα κρίσιμα ερωτήματα της ανακρίτριας – Τι είπε για το θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας

Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα.

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η 33χρονη κατηγορούμενη ολοκλήρωσε την απολογία της στην ανακρίτρια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχεται ερωτήσεις από τον εισαγγελικό λειτουργό ώστε μετά να ξεκινήσει η διάσκεψη του με την ανακρίτρια της υπόθεσης για να κριθεί η τύχη της κατηγορουμένης.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 33χρονη δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από την ανακρίτρια για τα σημεία της δικογραφίας που την οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, σε μία πολύωρη διαδικασία.

   

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η μητέρα της Τζωρτζίνας ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για τη φράση που φέρεται να είπε στους γιατρούς, μία μέρα πριν το παιδί καταλήξει, η οποία ήταν: «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη». Η κατηγορούμενη φαίνεται πως αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη φράση, λέγοντας πως αυτό που είπε ήταν μία προειδοποίηση «ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς», ώστε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.

Φέρεται επίσης να είπε στη δικαστική λειτουργό πως ρώτησε στο Νοσοκομείο Παίδων για την ύπαρξη καμερών διότι είχε σημειωθεί μία κλοπή.  

Η 33χρονη φέρεται να αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της σχέσης της με το σύζυγό της σε βάρος του οποίου φαίνεται να μην άφησε την παραμικρή αιχμή.  

Επεσήμανε επίσης ότι το παιδί είτε ζητούσε η ίδια είτε δεν ζητούσε, θα έμπαινε σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.  

Απαντώντας στις αιτιάσεις της δικογραφίας για την ψυχραιμία που επέδειξε όταν η Τζωρτζίνα εμφάνισε το μοιραίο περιστατικό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε πως είχε ήδη χάσει δύο παιδιά και διαχειριζόταν διαφορετικά την όλη κατάσταση.

Φέρεται επίσης να είπε πως για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν αποφανθεί για τους λόγους που έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα επικαλέστηκε, όσον αφορά την Μαλένα, ότι είχαν υποβάλει μήνυση με το σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, για ιατρική αμέλεια και φέρεται να διερωτήθηκε, πώς θα μπορούσε να έχει εμπλοκή, αφού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη κάθε υπεύθυνου.  

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η 33χρονη φέρεται επίσης να επανέλαβε αρκετές φορές πως είναι μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά «και είμαι ένα βήμα από τη φυλακή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου www.lifo.gr