Ρεβεγιόν με έως εννέα άτομα από δύο οικογένειες – Ανοίγουν τα κέντρα περιποίησης νυχιών

Την επαναλειτουργία των κέντρων περιποίησης νυχιών από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «τα φαινόμενα “μαύρης εργασίας” είναι δυστυχώς εκτεταμένα». Για αυτό, όπως είπε, είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον.

Ρεβεγιόν με εννέα άτομα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ως προς την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Επικοινωνία πρωθυπουργού – αρχιεπισκόπου εντός της ημέρας

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εντός της ημέρας.

Ψηφιακή πλατφόρμα για τον εμβολιασμό

Ο κ. Πέτσας σημείωσε επίσης ότι συνεχίζεται η προετοιμασία για τον εμβολιασμό. Όπως είπε, θα χρησιμοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση και θα δημιουργηθεί ψηφιακή πλατφόρμα.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα, θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας και ενδεχομένως τα ΚΕΠ, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Βαρύ το επιδημιολογικό φορτίο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε βαρύ το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα. Όπως τόνισε, συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ και ακόμα περισσότερο στις ΜΕΘ.

Αναφέρθηκε δε στη Γερμανία, όπου επιβλήθηκαν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, καθώς δεν βελτιωνόταν η επιδημιολογική εικόνα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε προαναγγείλει ότι θα γίνονταν ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το επιχείρημα για το άνοιγμα του εν λόγω κλάδου είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται χρήση των υπηρεσιών αυτών σε σπίτια με παράνομο τρόπο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους προβληματισμούς των εμπόρων, εξήγησε ότι το λιανεμπόριο δεν άνοιξε γιατί ο σχετικός αλγόριθμος έδειξε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε 1.000 νεκρούς την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

«Αν τα ανοίγαμε όλα, ίσως φθάναμε σε 10.000 κρούσματα»

Αποκλιμάκωση κρουσμάτων, αγωνία για το μερικό άνοιγμα

Μ. Δερμιτζάκης για click away: Οι πειραματισμοί δεν βοηθάνε

Η μάχη με τον ιό και την εξάντληση

Ανοιχτά βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ΚΤΕΟ – Με «click away» το λιανεμπόριοΠηγή άρθρου www.kathimerini.gr