Π. Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικές οι απαιτήσεις των ευρωπαίων

Αντισυνταγματική και αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο χαρακτήρισε την απαίτηση των ευρωπαίων ηγετών για υπογραφή δέσμευσης πολυετούς προγ…

Π. Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικές οι απαιτήσεις των ευρωπαίων

Αντισυνταγματική και αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο χαρακτήρισε την απαίτηση των ευρωπαίων ηγετών για υπογραφή δέσμευσης πολυετούς προγράμματος από τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

«Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα εμμείνουν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια απαίτηση ως προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο συνιστά ευθεία παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος, αλλά και είναι αντίθετη προς το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο, το οποίο καθορίζει τις αρμοδιότητες και του Eurogroup και του κ. Όλι Ρεν.

«Με απλές λέξεις ουδεμία διάταξη του ευρωπαϊκού δικαίου τους παρέχει θεσμικό έρεισμα για μια τέτοια απαίτηση. Ας σεβασθούν, λοιπόν, τουλάχιστον την ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Και ως προς αυτό ο κ. Α. Σαμαράς έχει καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.