Πώς θα ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο

Estimated read time 1 min read


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, 22:02

Μόσιαλος: Πώς θα ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο

Εάν δεν υπάρχει έντονη πίεση του συστήματος Υγείας στην Αττική, το λιανεμπόριο με την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων προστασίας θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει μετά τις 16 Μαρτίου, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής τόνισε το ότι σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται τα μέτρα και να υπάρχει επιτήρηση του αριθμού ατόμων που μπαίνουν στα καταστήματα, με μέριμνα ώστε οι υπάλληλοι σε αυτά να φορούν ενισχυμένες μάσκες και όχι διπλές.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εφόσον δεν υπάρξει έξαρση περιστατικών της νόσου, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

«Ίσως ύστερα από δέκα ημέρες», σημείωσε ο καθηγητής για το άνοιγμα σχολείων που φαίνεται πως θα ακολουθήσει αυτό του λιανεμπορίου.

«Η γνώμη μου είναι ότι εάν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, εφόσον πάμε σε άνοιγμα της αγοράς, αυτοί να περιοριστούν σε κλειστούς χώρους. Εκεί βλέπουμε ότι γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο κ. Μόσιαλος


Σύμφωνα με τον καθηγητή για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα τουλάχιστον στην Αττική θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή μέτρων καθώς υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Ωστόσο μπορεί να γίνει άρση μέτρων σε περιοχές που δεν πιέζονται με την προϋπόθεση πως δε επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Ο κος Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα εμβόλια και αποκάλυψε ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες για να τους ενθαρρύνει να το κάνουν.

Τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, καθώς προφυλάσσει απόλυτα όσους είναι άνω των 55 ετών.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, 22:34

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author