Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι – «Δείξτε πως η ανθρωπότητα ξέρει να αμύνεται»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι – «Δείξτε πως η ανθρωπότητα ξέρει να αμύνεται»

Σε νέο δραματικό διάγγελμα προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για υπεράνθρωπη προσπάθεια των συμπατριωτών του να αμυνθούν απέναντι στην Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μίλησε σε δραματικό τόνο για τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού, ενώ χαρακτήρισε τη Ρωσία ως την «προσωποποίηση του κακού», καλώντας παράλληλα τη Δύση για νέες οικονομικές κυρώσεις.

«Το κακό οπλίστηκε με πυραύλους, βόμβες και πυροβόλα και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Καταστρέψτε την οικονομία τους. Δείξτε πως η ανθρωπότητα ξέρει πως να αμύνεται» ανέφερε στο διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Εν μέσω βομβαρδισμών οι διαβουλεύσεις

Επιπλέον, τόνισε πως οι σημερινές συνομιλίες διεξήχθησαν εν μέσω βομβαρδισμών σε ουκρανικές πόλεις και εδάφη. Επεσήμανε, δε, αναφερόμενος στη Ρωσία, ότι μια χώρα που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν θα έπρεπε να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι σε πέντε μέρες, η Ρωσία έχει εξαπολύσει 56 επιθέσεις με ρουκέτες, εκτοξεύοντας 113 πυραύλους κρουζ.Πηγή άρθρου www.in.gr