Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών – Ενισχύεται και από αέρος η κατάσβεση – Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας (εικόνες-video)

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πλέον 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, και υδροφόρες του δήμου, ενώ από αέρος συνδράμει ελικόπτερο. Κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της γέφυρας Τατοΐου. Ορατός ο πυκνός καπνός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένο ή τραυματία.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλη μάχη και τα κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί σημαντικό θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, καθώς πρόκειται για μία πολύ δύσκολη επιχείρηση. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν εκ νέου.

 

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Μ. Σκανδάλη

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή άρθρου www.ert.gr