Πρώτες ελπίδες: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα και…

Estimated read time 1 min read

Μια πρώτη, μικρή νίκη απέναντι στον “πύρινο όλεθρο” σημείωσαν το πρωί του Σαββάτου οι πυροσβέστες, στην καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής.

Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο στις περιοχές της Βαρυμπόμπης, των Θρακομακεδόνων, της Ιπποκράτειου Πολιτείας και της Μαλακάσας, στο βόρειο τμήμα της προς Πάρνηθα. Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι ηρωικοί πυροσβέστες μαζί με εκατοντάδες εθελοντές, έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά, και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε ύφεση.

Οι μικρές αναζωπυρώσεις που εμφανίζονται διαρκώς, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, προς το παρόν αντιμετωπίζονται έγκαιρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πρώτες ελπίδες: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα και Βαρυμπόμπη - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Άγιο Στέφανο και Πευκόφυτο

Δυστυχώς, οι ισχυρ0ί άνεμοι έντασης έως και έξι μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή ανά πάσα στιγμή μπορεί να δώσουν μεγάλες αναζωπυρώσεις. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στα σημεία που θεωρούνται πιο επικίνδυνα, ενώ αδιάκοπες είναι οι ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα και καναντέρ.

Διαβάστε Επίσης

Πρώτες ελπίδες: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα και Βαρυμπόμπη - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Άγιο Στέφανο και Πευκόφυτο - εικόνα 2

πυροσβεστες κατασβεση

Συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουμε όμως σε Άγιο Στέφανο και Πευκόφυτο – Η φωτιά κατευθύνεται προς τη Λίμνη Μαραθώνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το τμήμα μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Πευκόφυτου, αφού η πυρκαγιά έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ τμήμα της κατευθύνεται με ταχύτητα προς τη Λίμνη Μαραθώνα.

αναζωπυρωση.

Eχουν καεί σπίτια στο Πευκόφυτο και στον οικισμό Ποντίων.

Διαβάστε Επίσης

Πρώτες ελπίδες: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα και Βαρυμπόμπη - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Άγιο Στέφανο και Πευκόφυτο - εικόνα 5

Και εκεί γίνεται μάχη για να μην προχωρήσουν οι φλόγες, αλλά δεν έχει ελεγχθεί σε κανένα σημείο.

εεεεε

Τη νύχτα αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Άνω Λιόσια, ανέβηκε στην κορυφογραμμή του Ποικίλου Όρους και απειλούσε να κατέβει προς Πετρούπολη. Η πυρκαγιά αυτή έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ άνοιξαν και οι δρόμοι που είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Διαβάστε Επίσης

Πρώτες ελπίδες: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα και Βαρυμπόμπη - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Άγιο Στέφανο και Πευκόφυτο - εικόνα 7

βαρυ

Μήνυμα από το 112

Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

εκκενωση

“Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας” αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές πέριξ της Βαρυμπόμπης.

βαρυμ

Η εικόνα στις υπόλοιπες πυρκαγιές

Όσον αφορά στην κατάσταση των άλλων πυρκαγιών, εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην Εύβοια όπου οι φλόγες έχουν προκαλέσει βιβλική καταστροφή, ακόμα μεγαλύτερη από την Αττική, έχουν κάψει πολλά σπίτια και έχουν εξαφανίσει σχεδόν οικισμούς ενώ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την ολέθρια πορεία της.

Στην Ολυμπία γίνεται μάχη με συνεχείς πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μεσσηνία και στην Ανατολική Μάνη.

βαρυμ

Βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

Από χτες έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις πυρόσβεσης, πυροσβέστες και αεροσκάφη που έχουν φτάσει από την Γαλλία, την Ουκρανία, καθώς και από την Κύπρο που έφτασαν πρώτοι προχτές ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Εκατό Ουκρανοί είναι ήδη στην Εύβοια , 82 Γάλλοι στην Αττική, μαζί με 40 Κύπριους πυροσβέστες, όπως επίσης και τα δύο γαλλικά αεροσκάφη και ένα ακόμα καναντέρ από την Κροατία, ενώ από σήμερα εντάσσονται στις δυνάμεις πυρόσβεσης 16 Ισραηλινοί πυροσβέστες και τα δύο σουηδικά αεροσκάφη air tractor, ενώ αναμένονται σήμερα από την Ρουμανία 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία ελικόπτερα σούπερ πούμα από την Ελβετία. Δύο ακόμα αεροσκάφη από την Κύπρο επιχειρούν στην Κρήτη.

βαρυμπο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή την ώρα στις πυρκαγιές από στις πυρκαγιές ισχύουν τα εξής:

• Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων 1 συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της 3ης Αυγούστου, στην Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 246 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 66 οχήματα και 1Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 100 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα από την Ουκρανία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου στις περιοχές, Αρχαία Ολυμπία και Λαμπέτι Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας σε είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου, στην Μέλπεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Φωτιά - Αττική
Φωτιά - Αττική
Φωτιά - Αττική

Διαβάστε Επίσης

Πρώτες ελπίδες: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα και Βαρυμπόμπη - Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Άγιο Στέφανο και Πευκόφυτο - εικόνα 16


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author