Πρόκληση τουρκικού ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά: Κακομαθημένο παιδί η Ελλάδα

Με μία άκρως προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανεβάζει αισθητά τους τόνους στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα, μετά τις αντιδράσεις της χώρας μας για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αρχικά καταδικάζει τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρεται στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε πορεία διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγιά Σοφιά- Εμπρηστική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Στη συνέχεια όμως τονίζεται στην ανακοίνωση πως “τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η Αγιά Σοφιά είναι πλέον τζαμί και θα είναι πάντα δική μας”.

Και συνεχίζει στους ίδιους προκλητικούς τόνους:

“Τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έμαθαν από την ιστορία τους (αναφέρεται σε αυτούς που έκαψαν τη σημαία). Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν σεβάστηκαν τη σημαία μας“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγιά Σοφιά- Εμπρηστική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στη μουσουλμανική – τουρκική μειονότητα στη Θράκη όπως τη χαρακτηρίζει υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πολλές παραβιάσεις στα δικαιώματά τους.

Και καταλήγει:

“Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr