Πρωτοσέλιδο Le Point για Πούτιν – Ερντογάν: «Οι Διαβολικοί»

Estimated read time 1 min read

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός, ο άλλος εκρηκτικός, όμως ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα» τονίζεται.

Σαν ένα «διαβολικό ντουέτο» με κοινά συμφέροντα, και πολλά κοινά σημεία, παρουσιάζει σε πρωτοσέλιδό του το γαλλικό περιοδικό Le Point τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, απηχώντας το κλίμα που επικρατεί σε πολλές δυτικές πρωτεύουσες και για τους δυο τους. 

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός. Ο άλλος εκρηκτικός. Όμως ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα. Το Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά τελειώνουν με θετικό αποτέλεσμα. ”Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουμε συμβιβασμούς που είναι ευνοϊκοί και για τα δύο μέρη”, λέει ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. ‘’Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους’’ σχολίασε ο Ερντογάν από την πλευρά του».

«Οι δύο άνδρες είναι περίπου στην ίδια ηλικία, 69 για τον Πούτιν, 68 για τον Ερντογάν. Και οι δύο ηγεμονεύουν για πολλά χρόνια. Και ευελπιστούν να συνεχίσουν τη βασιλεία τους για πολλά ακόμη» τονίζεται ακόμα στο καυστικό δημοσίευμα. 

Σημειώνεται ότι το γαλλικό περιοδικό είχε επικρίνει με σφοδρότητα τον Τούρκο πρόεδο για την αδιάλλακτη στάση του όσον αφορά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 

Ερντογάν - Πούτιν

Πηγή: skai.gr

Πηγή άρθρου www.skai.gr

You May Also Like

More From Author