Προ των πυλών η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

Την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά είναι η κυβέρνηση.

Η τροχιά της πανδημίας και ειδικά η χαλάρωση που παρατηρείται, πείθουν τους επιστήμονες και τις Αρχές ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να επιβληθεί στους κλειστούς χώρους μαζικής συνάθροισης, όπως είναι οι εκκλησίες.

Ακόμη φαίνεται πως εξετάζεται το σενάριο να επανέλθει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας για πολίτες άνω των 65 ετών, από το φθινόπωρο, καθώς βασικό μέλημα είναι η προστασία των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό.

Την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε επιπλέον κλειστούς χώρους αλλά και στους ιερούς ναούς είναι έτοιμοι να προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, που εξετάζουν σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά.

Εξάλλου, τα «ορφανά» κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς δείχνουν διασπορά στην κοινότητα. Το φαινόμενο αποδίδεται στη χαλάρωση των μέτρων και στον συγχρωτισμό σε κέντρα διασκέδασης και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πλέον οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν σε νέους.

Τέλος τα πανηγύρια και τον Αύγουστο

Δεν θα υπάρξει δεύτερο lockdown με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο, ξεκαθάρισε υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας χθες στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορονοϊού» είπε.

Τέλος, διεμήνυσε ότι η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author