Προς απόλυση οι υπάλληλοι δομών που αρνούνται εμβολιασμό μετά την αναστολή

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η επόμενη μέρα σε όσους αρνηθούν το εμβολιασμό σε δομές πρόνοιας οδηγεί στην απόλυση.

Απόλυτα ξεκάθαρη η υφυπουργός Εργασίας που έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα για όσους υπαλλήλους δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, με φόντο τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έριξε τη «βόμβα».

«Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί…» ανέφερε (OPEN TV) η υφυπουργός βάζοντας το πλαίσιο για την εικόνα από το μέλλον που φέρνουν οι αναστολές εργασίας άνευ αποδοχών.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων χωρίς να διευκρινίσει εάν οι απολύσεις θα ισχύσουν και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων….  στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται».

Η υφυπουργός στον απόηχο των συρροών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν: «Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο», είπε.


► Τα λεγόμενα της κυβερνητικής αξιωματούχου επιβεβαιώνουν το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» για «εικόνα από το μέλλον οι αναστολές εργασίας άνευ αποδοχών» και το «παράθυρο για μαζικές απολύσεις».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr