Προεκλογικός Μητσοτάκης και στο CNN

Προεκλογικός Μητσοτάκης και στο CNN

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Με παροχολογία αλλά και δηλώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας εμφανίστηκε σήμερα στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου προσπάθησε να περάσει μια μαγική εικόνα για το πώς βιώνουν οι πολίτες το τσουνάμι ακρίβειας, αφού επανέλαβε τον γνωστό αφήγημα πως το κράτος καλύπτει το 90% των αυξήσεων στο ρεύμα.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο καιρό χρειαστεί καθώς η οικονομία μας υπεραποδίδει, συνεχίζουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καλύπτοντας έως και το 90% των αυξήσεων» είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην επιστολή που έστειλε προχθές στην πρόεδρο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τόνισε απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά και την θεσμική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι «πρέπει να δράσουμε πριν από τον επερχόμενο χειμώνα, ώστε να δείξουμε όχι μόνο αλληλεγγύη, αλλά και αποτελεσματικότητα». 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ορισμένοι βγάζουν πολλά χρήματα σε βάρος των κυβερνήσεων και εν τέλει των ευρωπαίων πολιτών και ότι αυτό θα πρέπει να σταματήσει. 

«Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις αγορές πως η προσέγγιση μας είναι αξιόπιστη» είπε, αναφερόμενος στην πρότασή του.

Στη συνέχεια για άλλη μια φορά απέρριψε τα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λέγοντας: «δεν θα θυσιάσω την πολιτική σταθερότητα της χώρας για να κερδίσω πολιτικό πλεονέκτημα, οι αγορές μας επιβραβεύουν γιατί είμαστε θεσμικά σοβαροί». 

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως δεσμεύτηκε δημόσια ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει την 4ετία και εξέφρασε την ελπίδα πως στο τέλος αυτής οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν στην κυβέρνηση του ακόμη μία 4ετία.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε δύο φορές πως η χώρα μας συμπεριφέρεται υπεύθυνα απέναντι στην Τουρκία και πως το μόνο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι το Διεθνές Δίκαιο. «Αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες σοβαρές προκλήσεις από την Τουρκία, νομίζω πως ο πρόεδρος Ερντογάν θα έκανε καλό στους πολίτες του εάν προσπαθούσε να αναζωογονήσει την τουρκική οικονομία παρά να επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο νεοθωμανικές επιδιώξεις. Σε κάθε περίπτωση, θα προασπίσω την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο» ξεκαθάρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr