Προβλήματα από τις ισχυρές βροχές σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

Estimated read time 1 min read

Άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από γκαράζ πολυκατοικίας 

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η επιδείνωση του καιρού στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, που μετά το μεσημέρι θα δώσει ισχυρές βροχές σε περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισαν από χθες το βράδυ κεντρικοί δρόμοι με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Έντονα τα φαινόμενα και στη Μαγνησία, όπως στη Νεάπολη και τους Αγίους Αναργύρους. 

Εκατοντάδες πολίτες χρειάστηκαν τη συνδρομή της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε συνολικά 560 κλήσεις, μέχρι σήμερα το πρωί, για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έγιναν 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Οι εργασίες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. 

Στην περιοχή του Βόλου, η Πυροσβεστική έλαβε 20 κλήσεις ενώ ενέργειες έγιναν σε τέσσερις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Σημειώνεται ότι χθες στάλθηκε μήνυμα μέσω του «112» στους κατοίκους των περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Λάρισας & Μαγνησίας, με έκκληση να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και προειδοποιώντας τους για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο. 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author