Πρίγκιπας Κάρολος: Ο σπαραγμός του διαδόχου για την καμμένη ελληνική γη

Estimated read time 1 min read

Ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου απευθύνθηκε στους ισχυρούς επιχειρηματίες της Βρετανίας προτρέποντάς τους να βοηθήσουν, αλλιώς ο πλανήτης «έχει καταστραφεί».


Λόγω των οικογενειακών του σχέσεων με την Ελλάδα που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές, ο πρίγκιπας Κάρολος κάνει έκκληση στις μεγάλες επιχειρήσεις να δράσουν «πριν να είναι τελικά αργά». Ο διάδοχος του θρόνου λέει ότι η «μόνη ελπίδα» της ανθρωπότητας είναι οι επικεφαλής των επιχειρήσεων να ενωθούν με τους παγκόσμιους ηγέτες σε μια «επική μάχη» για την αποφυγή της «κλιματικής καταστροφής».

Γράφοντας αποκλειστικά για τη Daily Mail, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας δηλώνει ότι ο επιχειρηματικός τομέας «με τα τρισεκατομμύρια δολάριά του» έχει έναν «απολύτως κρίσιμο» ρόλο. Λέει ότι η επένδυση στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσε να επιφέρει μια «πράσινη μετάβαση που αλλάζει το παιχνίδι».

Η θλίψη του για την Ελλάδα

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που καταστρέφουν την αγαπημένη του Ελλάδα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, λέγοντας ότι οι σκηνές ήταν «τρομακτικές και εφιαλτικές». Μίλησε για τη θλίψη του όταν είδε τη γη όπου γεννήθηκαν ο πατέρας και ο παππούς του να «καταπίνονται από άγριες φλόγες» και προειδοποίησε ότι «ο χρόνος τελειώνει γρήγορα».

«Δεν έχουμε πλέον εναλλακτική λύση, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας απομένει για να αποφύγουμε την τεράστια κλιματική καταστροφή που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει το πρόσωπό της με τους πιο τρομακτικούς τρόπους», έγραψε, σημειώνοντας ότι υπάρχει χρόνος για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά «πρέπει να δράσουμε».
Ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει κορυφαίες εταιρείες να εγγραφούν στο «Terra Carta», μια από τις πρωτοβουλίες του σύμφωνα με την οποία δεσμεύονται να θέτουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο όλων των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Σκοπός η δημιουργία ενός χάρτη για τις επιχειρήσεις ώστε να κινηθούν προς ένα φιλόδοξο και βιώσιμο μέλλον έως το 2030.

Η ιδιωτική δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό

«Δοκιμάζουμε τον κόσμο μας, τον καταστρέφουμε», ανέφερε και τώρα «εναπόκειται σε όλους μας να συμμετάσχουμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής». Και τόνισε, σύμφωνα με την Daily Mail, τον σπαραγμό του βλέποντας την καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, μια χώρα με την οποία αισθάνεται συναισθηματική σύνδεση, τη γενέτειρα του αείμνηστου πατέρα του πρίγκιπα Φιλίππου και του παππού του, πατέρα πρίγκιπα Ανδρέα από την Ελλάδα και τη Δανία.


Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόσφατα μια σημαντική ιδιωτική δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να βοηθήσει στην ανθρωπιστική του δράση στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών στην Ελλάδα.

«Είναι πραγματικά εφιαλτικό να βλέπεις τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς οι άγριες φλόγες, προκάλεσαν την τραγική απώλεια ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών τόσων πολλών ανθρώπων», σχολίασε σύμφωνα με τη Daily Mail.


«Έχω ακούσει πρόσφατα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές. Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι οι συνάδελφοί τους που μάχονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και από τη δυτική ακτή στα λιβάδια στον Καναδά, θα έλεγαν το ίδιο. Έχω χάσει τον αριθμό των καταστροφών που σχετίζονται με τον καιρό που έπληξαν τόσες πολλές χώρες».

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author