Πού έχουμε διακοπές ρεύματος προγραμματισμένες και μη

Διακοπή ρεύματος προγραμμάτισε για σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου, ο ΔΕΔΔΗΕ, σε αρκετές περιοχές της Αττικής, στις οποίες περιλαμβάνονται το κέντρο της Αθήνας, ο Άλιμος, το Κερατσίνι και η Παιανία. Σημειώνεται πως η επικράτεια πλήττεται από κύμα καύσωνα.

Δείτε εδώ τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος ανά περιοχή στη χώρα, για όλη τη μέρα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας πάντως, διαπιστώθηκε πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο νησί της Σκοπέλου.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν ώστε να αντέξει το σύστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου θα αντιμετωπιστεί επιτυχώς η πρόκληση της ασφαλούς και αδιάλειπτης λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση που έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή για λελογισμένη χρήση του δικτύου κατά τις ώρες αιχμής, σημειώνοντας ότι οι καταναλωτές πρέπει να βοηθήσουν.

Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο και τη Χάλκη-Συστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο και τη Χάλκη ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, ύστερα από τη γενική διακοπή που σημειώθηκε εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες. Ο Διαχειριστής πραγματοποιεί παράλληλα επιθεωρήσεις των Γραμμών Μεταφοράς Υψηλής Τάσης, οι οποίες υπέστησαν σοβαρή καταπόνηση από τη φωτιά.

Ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί επίσης τους καταναλωτές να περιορίσουν τις άσκοπες καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00-14:00 και 19:00-22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες πρέπει να:

-Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

-Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

«Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών», τονίζει ο Διαχειριστής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου www.news247.gr