Πολωνία: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για άλλα ατυχήματα στα σύνορά μας»

Estimated read time 1 min read

Μετά την πτώση του πυραύλου αυτή την εβδομάδα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ο Πολωνός πρόεδρος προειδοποιεί ότι είναι πιθανό να συμβούν και νέα

Η Πολωνία θα πρέπει να αναμένει περισσότερα επακόλουθα του πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα μετά το περιστατικό της πτώσης ενός πυραύλου αυτή την εβδομάδα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Δυστυχώς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κατά μία έννοια να ξανασυμβούν ατυχήματα στα σύνορά μας ως απόρροια του πολέμου», δήλωσε ο Ντούντα στην πόλη Ρζεσζόφ της ανατολικής Πολωνίας.

Συμπλήρωσε ότι η πολωνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί, ωστόσο είναι αδύνατο να προστατεύσει τη χώρα από ένα περιστατικό όπως το συμβάν αυτής της εβδομάδας.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν στον Πολωνό πρόεδρο ότι κανένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν μπορούσε να αναχαιτίσει ένα τέτοιο βλήμα πάνω από την Πολωνία, καθώς δεν υπήρχε επαρκής χρόνος αντίδρασης, τόνισε ο Ντούντα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή άρθρου www.skai.gr

You May Also Like

More From Author