Πολλαπλά πύρινα μέτωπα: Συναγερμός στα Στύρα με μήνυμα στο 112

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα δίνουν από το πρωί του Σαββάτου δυνάμεις της πυροσβεστικής: στον Βαρνάβα, στην ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας-Ασπροπύργου, στη Νέα Ιωνία Βόλου και στα Στύρα Ευβοίας. Η κατάσταση χειροτέρεψε το απόγευμα στο πύρινο μέτωπο του Βαρνάβα, με τις πύρινες εστίες να πληθαίνουν λόγω των ισχυρών ανέμων.
Βελτιωμένη είναι η εικόνα από την Ελευσίνα, όπου η φωτιά καίει ξερόχορτα.

Το ίδιο δεν ισχύει, ωστόσο, στα Νέα Στύρα Καρύστου στην Εύβοια, όπου η φωτιά καίει ανεξέλγκτα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Νωρίς το απόγευμα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112 στους κατοίκους Νημπορειού για απομάκρυνση προς Μαρμάρι-Κάρυστο για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία ενώ μέχρι να φτάσουν κοντά στην εστία της φωτιάς τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα οι κάτοικοι από το χωριό Νημποριό άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Στη συνέχεια διατάχθηκε η εκκένωση του οικισμού για λόγους ασφαλείας.

Από αέρος επιχειρούν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο. 

Μήνυμα αγωνίας από τον δήμαρχο Καρύστου: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Νέα Στύρα, κλειστός ο δρόμος

Για πολύ μεγάλο μέτωπο έκανε λόγο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας για την ανεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια, εξαιτίας της οποία εστάλη μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία ώστε να εκκενώσουν τον οικισμό Νημποριό για προληπτικούς λόγους.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος στο evima.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

«Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Επιχειρούν επίγειες και ενάριες δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί ο δρόμος Στύρα – Νέα Στύρα και η κυκλοφορία διεξάγεται από το Ρεούζι. Το μέτωπο που καίει αυτή την ώρα είναι πολύ μεγάλο ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε από την Πυροσβεστική το χωριό Νημποριό», τόνισε ο Λευτέρης Ραβιόλος.

Στον Βαρνάβα η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Η επιχείρηση κατάσβεσης από την πυροσβεστική ήταν μεγάλη, με 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή επιχειρει και το ρωσικό Beriev. 

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα, απομακρύνθηκαν κάτοικοι ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

Παράλληλα, έχουν μεταβεί από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.  

Βαρνάβας - Φωτιά (3)Βαρνάβας - Φωτιά (2)Βαρνάβας - Φωτιά (1)Μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα 10/07/2021Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση,  υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, με την ανησυχία των κατοίκων να είναι έκδηλη.  Μάλιστα, ορισμένοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Από την Πυροσβεστική πάντως αναφέρουν πως τα σπίτια δεν κινδυνεύουν, για την ώρα, από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι η φωτιά κιδυνεύει να ξεφύγει αν δεν παρέμβουν γρήγορα τα ενέρια μέσα. 

Αττική οδός προς Μέγαρα φωτιά 10/07/2021Διάσπαρτες εστίες σε Ελευσίνα – Ασπρόπυργο

Φωτιά ξεκίνησε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας,  ανάμεσα σε εργοστάσια. Για την κατάσβεση επιχειρούν 56 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 2 πεζοπόρα, το μηχανοκίνητο τμήμα, δυο αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας και Ασπρόπυργου, με τα επίγεια, κυρίως, μέσα να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccpdr6tf2dxt-se)

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον Ασπρόπυργο, στη λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής από το ύψος της διασταύρωσής της με τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, καθώς και στο ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος.

Δύσκολη φωτιά στα Στύρα – Εκκενώθηκε το Νημποριό

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στα Στύρα Ευβοίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, πριν από λίγο εκκενώθηκε το Νημποριό, έπειτα από εισήγηση της πυροσβεστικής. Η φωτιά ήταν ήδη μέσα στο οικισμό όταν έφθασαν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και με δεδομένο πως δεν υπάρχουν αρκετές έξοδοι διαφυγής, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους.

styra_1
styra_2


Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση  20 οχήματα και δέκα εναέρια (πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροπλάνα), με το ρωσικό Beriev να κάνει ρίψεις, παράλληλα με τον Βαρνάβα. 

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν βόρειοι ισχυροί άνεμοι.

fotia_evia

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων στο evima: «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινείται προς Νημποριό. Ενδιάμεσα υπάρχουν κατοικίες. Ήρθαν τρία αεροπλάνα αλλά δεν μπορούν λόγω αέρα να κάνουν ρίψεις. Πρέπει να έρθουν ελικόπτερα».

Καλύτερη εικόνα στη Νέα Ιωνία Βόλου – Κάηκαν περιουσίες και ζώα

Καλύτερη είναι την τελευταία ώρα η εικόνα στη φωτιά, που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε κατοικημένη περιοχή της Νέας Ιωνίας Βόλου, πάνω από τον Περιφερειακό δρόμο, κοντά στον κόμβο Φυτόκου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (13  οχήματα και δυο αεροσκάφη) που επιχείρησαν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, καθώς έκαιγε δίπλα σε σπίτια.


Φωτιά στον ΒόλοΣτην περιοχή επικράτησε μεγάλη αναστάτωση. Ολοι οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και βρέθηκαν απόσταση ασφαλείας από τη φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάηκαν δυο αποθήκες και ένα λυόμενο σπίτι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ζώα που βρίσκονταν σε περιφραγμένο χωράφι, κάηκαν επίσης, καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν πρόλαβε να τα απομακρύνει.


volos_4
volos_5


volos_1


Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στο Παλιούρι, όπου επίσης έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πηγή: Thenewspaper,  Ταχυδρόμος

Ειδήσεις σήμερα

Η ιστορία του παγωτού: Από τα παγωμένα φρούτα του Μεγαλέξανδρου μέχρι το soft ice cream με τον… Έλληνα πατέρα!Μοντέλο… αεροδρομίου για τη μετάλλαξη Δέλτα: App, barcode και ηλεκτρονικό «face control» σε εστίαση και διασκέδαση

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Αυξήθηκαν σε 79 τα θύματα, που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.grΠηγή άρθρου www.protothema.gr