Ποιος είναι ο νεοναζί Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής που έγινε… λαγός

Estimated read time 1 min read

Θρασύδειλος και αμετανόητος είναι ο καταζητούμενος πλέον Χρήστος Παππάς, ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου και από τα ιδρυτικά στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Παππάς που αποφάσισε να μην εμφανιστεί για να εκτίσει την ποινή του, λέγοντας μέσω του δικηγόρου του, ότι η καταδίκη του είναι άδικη κι ότι έπρεπε να του δοθεί αναστολή μέχρι το δεύτερο βαθμό, δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν αμετανόητο νεοναζί που, όχι μόνο στα νεανικά του χρόνια, αλλά και πρόσφατα φωτογραφιζόταν να χαιρετά ναζιστικά, μαζί με μικρά παιδιά.

Είναι πλέον υπόθεση τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να βρει και να συλλάβει τον Παππά που έγινε… λαγός. Και αυτό πρέπει να γίνει διότι προκύπτει πολύ σοβαρό ζήτημα για την ΕΛΑΣ. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Αστυνομίας, έλεγε όλες αυτές τις εβδομάδες ότι έχει σχέδιο σύλληψης των χρυσαυγιτών εφόσον αυτοί δικάζονταν τελεσίδικα.

Ελεγε ότι παρακολουθούσαν τους πάντες, πολλώ δε μάλλον ότι έπρεπε να έχει υπό στενή επιτήρηση τον υπαρχηγό της νεοναζιστικής οργάνωσης. Προκύπτει πολύ σοβαρό θέμα για την ηγεσία της Αστυνομίας και ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις διότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του φιάσκου.

Ο Παππάς, πήγε την 1η Οκτωβρίου στο Αστυνομικό τμήμα και παρουσιάστηκε, αλλά έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής. Κρύβεται σε κάποιο… λαγούμι, όμως, αν δεν συλληφθεί τις επόμενες ώρες τότε θα είναι ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα και για την Αστυνομία και για το αρμόδιο υπουργείο. Ειδικά αν έχει υπάρξει ακόμη και φυγή του από την Ελλάδα.

Ποιος είναι

Ο Χρήστος Παππάς όσο και αν φιλοτέχνησε προς τα έξω το προφίλ του θεωρητικού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι έρευνες των αρχών μετά τη δολοφονία Φύσσα αποκάλυψαν πόσο βαθιά χωμένος ήταν σε αυτή καθ’ αυτή την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το κρυφό καταστατικό

Μάλιστα ο Παππάς ήταν και η αφορμή για να καεί ο Μιχαλολιάκος και να δέσει η κατηγορία για την «εγκληματική οργάνωση» με βάση την οποία απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο σε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ασχέτως του αν είχαν άμεση συμμετοχή σε συγκεκριμένες δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών.

Ο Χ. Παππάς είχε έναν ειδικό ρόλο στον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής και βαρύνεται με τις κατηγορίες για «ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», «παράνομη οπλοκατοχή» και «υπεξαίρεση μνημείων».

Μετά τη δολοφονία Φύσσα, οι έρευνες των αρχών οδήγησαν στην εξεύρεση ενός οργανογράμματος στο σπίτι του Χ. Παππά στα Γιάννενα και το οποίο οργανόγραμμα ταυτίζεται με τη κρυφό καταστατικό της Χρυσής Αυγής το οποίο οι χρυσαυγίτες απέκρυπταν επιμελώς για να αποφύγουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και έτσι να εμφανίζονται ως μεμονωμένα τα εγκλήματα του κάθε στελέχους ή μέλους της.

Η αποκάλυψη του κρυφού καταστατικού που αποδεικνύει την αυστηρή ιεραρχική δομή και πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς την έγκριση του αρχηγού, έκαψε τον Μιχαλολιάκο.

Με εντολή Μιχαλολιάκου και υπογραφή Παππά

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην προσπάθειά του να διασωθεί αρνούμενος το γνήσιο αλλά κρυφό μέχρι τότε καταστατικό προσκόμισε στο δικαστήριο ένα άλλο έγγραφο με το οποίο πρόδωσε τον ειδικό ρόλο του Παππά ως «νούμερο 2» της ναζιστικής συμμορίας.

Συγκεκριμένα το έγγραφο που έδωσε στο δικαστήριο φέρει ημερομηνία 5 Νοεμβρίου του 1991 (5/11/1991), και έχει τη σφραγίδα της Κεντρικής Διοίκησης της Χρυσής Αυγής ενώ υπογράφεται «Διά το Πολιτικό Συμβούλιο» από τον Χρήστο Παππά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Χρήστος Παππάς εκπροσωπούσε την Κεντρική Διοίκηση, δηλαδή τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο ο οποίος αποτελεί την ανώτατη αρχή βάση του χιτλερικού δόγματος  «Führerprinzip».

Η εντολή στον πυρήνα της Νίκαιας

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς είναι το πρόσωπο που στέλνει τις εγκυκλίους με τις εντολές του Αρχηγού στις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής.

Στις 23 Απριλίου του 2013 «με εντολή Γενικού Γραμματέα (σ.σ. δηλαδή Μιχαλολιάκου) και με υπογραφή Χρήστου Παππά, στάθηκε στα μέλη της Χρυσής Αυγής η εγκύκλιος ότι «θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τα όργανα του κινήματος σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του Εθνικισμού και να εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία». Η εγκύκλιος τελειώνει με το «Ζήτω η νίκη! Ζήτω ο Αρχηγός!» Πρόκειται για τα χιτλερικά «Sieg Heil» και «Heil Mein Führer)» αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την λειτουργία της κάθετης δομής και της τυφλής υπακοής στις εντολές του αρχηγού τις παρουσιάζει και προφορικά ο Χρήστος Παππάς στην τοπική οργάνωση στα γραφεία της Νίκαιας λίγους μήνες πριν τη δολοφονία Φύσσα από τον εν λόγω πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Στην πρωτοπορία των δολοφονικών επιθέσεων

«Πειθαρχία λοιπόν και ισχύει για όλους. Από τα ανώτερα στελέχη και έως και τον τελευταίο και τον πιο πρόσφατο φίλο μας» έχει καταγραφεί σε βίντεο να λέει ο Χρήστος Παππάς κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2013 προσθέτοντας στις οδηγίες του προς τα μέλη της οργάνωσης ότι «στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία».

Μάλιστα ο Χρήστος Παππάς επιδίδεται σε ύμνους για το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, λέγοντας ότι «η τοπική η δική σας στέκεται στην πρωτοπορία του αγώνα» και προσθέτει απευθυνόμενος σ’ αυτό: «οι λαϊκοί μαχητές της Χρυσής Αυγής, τα παιδιά με τα παντελόνια παραλλαγής πόλης και τις μπλούζες τις μαύρες “Χρυσή Αυγή”, όπου τους ζητήθηκε να δώσουν μάχιμο “παρών”, είτε στις εκλογές είτε σε δύσκολες καταστάσεις, Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο, ήταν οι πρώτοι στη μάχη».

Οι αβροφροσύνες… για τα τάγμα πρότυπο των δολοφόνων

Από αυτά προκύπτει ότι το τάγμα εφόδου της Νίκαιας που διέπραξε τη δολοφονία Φύσσα θεωρούνταν από τον ηγετικό πυρήνα της κεντρικής διοίκησης της Χρυσής Αυγής ως τάγμα «πρότυπο» δολοφόνων και ήταν σε πλήρη γνώση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα ο Χρήστος Παππάς στην πρωτοχρονιάτικη πίτα τους αφού λέει στους χρυσαυγίτες της Νίκαιας ότι «σας αξίζουν τα εύσημα» τους προτρέπει: «Έτσι να συνεχίσετε και το 2013. Γιατί αυτό σημαίνει χρυσαυγίτης».

Εννέα μήνες μετά υπακούοντας στις εγκυκλίους με υπογραφή Παππά και με εντολή του γενικού γραμματέα Μιχαλολιάκου, οι χρυσαυγίτες της Νίκαιας δολοφονούν τον Παύλο Φύσσα.

Ο Χρήστος Παππάς βέβαια όπως όλοι οι κατηγορούμενοι εκ των ανώτατων και ανώτερων στελεχών της Χρυσής Αυγής παρίστανε και αυτός τον ανίδεο, έφτασε μάλιστα να δηλώνει ότι είναι κατά της βίας και της εγκληματικής δράσης και άλλα τέτοια φαιδρά που μόνο γέλιο προκαλούσαν για την θρασυδειλία που διακρίνει τους φασίστες όταν πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των αποκρουστικών πράξεών τους και των εγκλημάτων τους.

Μάλιστα τα παραπάνω υμνητικά λόγια για τους δολοφόνους της Νίκαιας ο Χρήστος Παππάς ενώπιον του δικαστηρίου τα χαρακτήρισε μια απλή …«αβροφροσύνη».

Συνοδοιπόρος και χρυσαυγίτης από τα γεννοφάσκια του

Ο Χρήστος Παππάς έφτασε στο σημείο να μιλάει για νεανικές αναζητήσεις σε ότι αφορά τη λατρεία για το ναζισμό και το φασισμό, για προσωπικά δεδομένα και για «πλάκα» απαντώντας για τις φωτογραφίες όπου έντυνε με τη στολή των ναζί μικρά παιδιά και τα μάθαινε να χαιρετούν ναζιστικά. Την απόδοση τιμών στον τάφο του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι το 2009 την είχε αποδώσει σε …τουριστική διέλευση από την Ιταλία.

Για το πόσο νεανικές ήταν οι αναζητήσεις εκείνες του Χρήστου Παππά φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι ακόμα και τη στιγμή μετά την παράδοσή του ου οδηγούνταν στην ΓΑΔΑ, φώναζε «ζήτω η Χρυσή Αυγή» και χαιρετούσε ναζιστικά.

Αυτός ο κατά δήλωσή του χρυσαυγίτης από τα γεννοφάσκια του υπήρξε συνοδοιπόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τόσο στη νεολαία της ΕΠΕΝ όσο και στη Χρυσή Αυγή όπου ήταν ένας από τους συνιδρυτές της. Ο πατέρας του Ηλίας Παππάς υπήρξε συνεργάτης του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Η κοινή διαδρομή των Παππά και Μιχαλολιάκου στο χώρο του φασισμού προκύπτει και από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο.

Ο άλλοτε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έχει φτάσει στο σημείο να εκπαιδεύει ανήλικο παιδάκι να χαιρετάει ναζιστικά και να λέει «Χάιλ Χίτλερ» όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το δικαστήριο.

Πορωμένος φασίστας

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία επισκεπτόταν και αλληλογραφούσε με τον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου, στρατηγό των Waffen-SS, Ντεγκρέλ, πόζαρε με ναζιστικό φέσι της 13ης Ορεινής Μεραρχίας των SS («Handschar») ή με χιτλερικό πηλήκιο.

Ο Χρήστος Παππάς είναι δε τόσο πορωμένος φασίστας που έφτασε στο σημείο να αναπαραστήσει προσωπικά τη σκηνή που ο Αδόλφος Χίτλερ φωτογραφιζόταν έξω από τον πύργο του Λάντσμπεργκ όπου είχε φυλακιστεί μετά το αποτυχημένο Πραξικόπημα της Μπιραρίας.

Μαθήματα ναζισμού και αντικομμουνισμού

Τα πορτραίτα του Φύρερ δε, είναι αμέτρητα στα αρχεία του υπολογιστή του Χρήστου Παππά και ακριβώς αυτές οι φασιστικές πεποιθήσεις τον έκαναν υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σε άρθρο του έχει γράψει ο Χρήστος Παππάς πως «εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή στην επέτειο της αυτοκτονίας του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στην καρδιά μας φουντώνει η πίστη με τα λόγια του Φύρερ σε μια δυο γενιές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη».

Βεβαίως ο Χρήστος Παππάς και εκ του ρόλου του μπορεί να μην εμφανιζόταν ως «κοινοβουλευτικός» όπως ο απροκάλυπτα βίαιος Κασιδιάρης αλλά δεν υπολειπόταν της γλώσσας του μίσους και του αντικομμουνισμού που όπλιζαν τα χέρια του κάθε Ρουπακιά της Χρυσής Αυγής.

Από το βήμα της Βουλής όντας υπόδικος, το 2018 ο Χρήστος Παππάς έχει ταχθεί υπέρ της επαναλειτουργίας της Μακρονήσου καθώς με αφορμή μία κυβερνητική τροπολογία για την κατεδάφιση κάποιων αυθαιρέτων είχε δηλώσει: «Κάτω τα χέρια από τη Μακρόνησο. Η Μακρόνησος θα χρειαστεί. Στη Μακρόνησο να μην γκρεμιστεί τίποτα κι ότι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοΠηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author