Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 14χρονο που φέρεται πως σκότωσε τον αδελφό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε στον 14χρονο που φέρεται να έχει ομολογήσει ότι πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα Αττικής. Το παιδί οδηγήθηκε στον ανακριτή ανηλίκων, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 14χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος, που συνελήφθη, δήλωσε πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον αδελφό του και πως πρόκειται περί ατυχήματος. Τα δύο παιδιά είχαν φύγει για να βοσκήσουν τα πρόβατα της οικογένειας. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο 14χρονος, όταν είδαν ένα αγριογούρουνο, θέλησαν να το σκοτώσουν και έτσι κατά λάθος σκότωσε τον αδελφό του.

Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr