Πλ. Συντάγματος: Την ΕΛ.ΑΣ. πήρε ο Γεωργιάδης, «κόπηκαν προστίματα» διαβεβαιώνει ο Μπαλάσκας 

Έσπευσε ο γνωστός ακροδεξιός συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, να υπερασπιστεί την ΕΛ.ΑΣ. για την κριτική αναφορικά με το πλήθος μεταναστών, που βρέθηκε στο Σύνταγμα το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, επισημαίνοντας ότι είχαν λάθος ενημέρωση ότι θα υπάρξει γιορτή στο Σύνταγμα.

«Κακώς κατηγορήθηκε η αστυνομία», σύμφωνα με τον ίδιο, που τόνισε ότι οι άνδρες της επέβαλαν τις σχετικές κυρώσεις. «Προλάβαμε καμιά 60αρια, καμιά 70αριά προστίματα να τα κόψουμε» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης. 

Για το θέμα παρενέβη και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παρ’ ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, κάνοντας λόγο για «εικόνα εντελώς απαράδεκτη». «Πληροφορήθηκα ότι αυτό κράτησε περίπου 30-35 λεπτά έωσοτου η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώσει και διαλυθούν» είπε τονίζοντας ότι μόλις είδε τις σχετικές εικόνες κάλεσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία. 

«Ως προς το ότι είναι μόνο μετανάστες, αυτό δεν είναι φετινό φαινόμενο. Συμβαίνει κάθε χρόνο. Πρώτη φορά που είδα πλάνα στο Youtube, του ANT1 ήταν, ήταν του 2000. Πριν 22 πλέον χρόνια. Για πρώτη φορά είδαμε ότι το Σύνταγμα είχε κατακλυστεί κυρίως από αλλοδαπούς. Αυτό συμβαίνει διότι οι ημεδαποί πάνε στα σπίτια τους, στα εστιατόρια, στα ρεβεγιόν. Οι αλλοδαποί πάνε να δουν το δωρεάν θέαμα» είπε.

Μέχρι σήμερα ο υπουργός δεν φαίνεται ωστόσο να ενοχλείται από τις καθημερινές εικόνες συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή στους πολυπληθείς χώρους εργασίας.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr