Πληροφορίες για τουλάχιστον 3.500 κρούσματα σήμερα

Estimated read time 1 min read

Φωτ. AP Photo/Jae C. Hong

Ιδιαίτερα αυξημένος αναμένεται να είναι σήμερα, Τρίτη, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Αρκουμανέας, υπογράμμισε ότι «και σήμερα θα έχουμε σημαντική αύξηση», με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για αριθμό που θα κινηθεί ενδεχομένως και πάνω από τις 3.500 νέα περιστατικά.

«Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες εβδομάδες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων», ανέφερε επίσης ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Αμείωτη η πίεση στο ΕΣΥ

Την ίδια ώρα, στα ύψη παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία, κάτι που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη, όπως παραδέχθηκε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί. Μπορεί να φτάσουμε και τους 1.000 διασωληνωμένους. Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Χρειαζόμαστε χέρια. Είμαστε στο κόκκινο. Δουλεύουμε τουλάχιστον 36 ώρες στις εφημερίες», ανέφερε, από την πλευρά της η Σοφία Πουρίκη, πνευμονολόγος και εντατικολόγος στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Υπό αυτό το πρίσμα, άλλωστε, από σήμερα έχει ξεκινήσει και η πρόσελευση των ιδιωτών γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της επιστράτευσης που δρομολόγησε το υπουργείο Υγείας τα περασμένα 24ωρα.

Για ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση έκανε λόγο, επίσης στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας ότι έχει ξεπεράσει το 90% και διευκρίνισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις αλλά και τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Εχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν», σημείωσε.

Αναφορικά με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, η κυρία Πελώνη απάντησε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και πρόσθεσε ότι θα γίνει ό,τι άλλο χρειαστεί: «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ», υπογράμμισε.

 

 

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author