Πλαστά πιστοποιητικά: Έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων- Καταγγελίες και για άλλες περιοχές

Πληθαίνουν τα περιστατικά διακίνησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, ενώ μετά την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, έρευνα διενεργείται και για άλλες περιπτώσεις.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας αλλά και τις προεκτάσεις της.

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Διεύθυνση  Εσωτερικών Υποθέσεων έχει αναλάβει τόσο την υπόθεση της Καρδίτσας όσο και αυτή της νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Κοζάνης που φέρεται να είχε εμβολιαστεί για κορωνοϊό εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας.

 

Υπενθυμίζεται πως στον Παλαμά Καρδίτσας υπάλληλος του Κέντρου Υγείας χορήγησε 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ ανάμεσα στους αποδέκτες τους βρίσκονται και υγειονομικοί από άλλες περιφέρειες.

 

Στο «μικροσκόπιο» δυο νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας 

 

Την ίδια στιγμή, ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, καθώς τουλάχιστον μία υπάλληλος η οποία είναι και διοικητική φέρεται να εμπλέκεται στο «σκάνδαλο» με τα πλαστά πιστοποιητικά από το κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

 

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γεννηματάς», Πέτρος Κετηκίδης, έχει ήδη ξεκινήσει ΕΔΕ για την πολύπειρη διοικητική υπάλληλο, η οποία μάλιστα φέρεται «είναι αδελφή της γυναίκας που ομολόγησε την δράση της στο Κ.Υ. Παλαμά και φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού».

 

Η αδερφή της συγκεκριμένης γυναίκας που φέρεται να μοίρασε πλαστά πιστοποιητικά, είναι και αυτή διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Και η ίδια φαίνεται να είχε προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό καθώς ακόμα και τρεις νοσοκόμες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

 

 

Πλαστά πιστοποιητικά και στην Ικαρία

Σε καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega.

 

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός» ανέφερε.

 

Καταγγελίες για εισαγόμενα πιστοποιητικά από Βουλγαρία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, έρευνες γίνονται επίσης μετά από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία.

 

Παράλληλα ελέγχονται μεμονωμένες περιπτώσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μια παιδίατρο με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν θυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

 

Το σαφάρι των ελέγχων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, συνεχίζεται και μάλιστα στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρεθούν εμβολιαστικά κέντρα που γίνονταν 30 εμβολιασμοί και ξαφνικά έγιναν 100, αλλά και σε εμβολιαστικά κέντρα που δεν έχει μείνει καμία δόση εμβολίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr