Πεντακόσιοι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία

Πεντακόσια μέλη αραβικών οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσων ενημέρωσης και στρατιωτικούς παρατηρητές θα στείλει ο…

Πεντακόσιοι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία

Πεντακόσια μέλη αραβικών οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσων ενημέρωσης και στρατιωτικούς παρατηρητές θα στείλει ο Αραβικός Σύνδεσμος στη Συρία.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των οργανισμών του Αραβικού Συνδέσμου που είναι υπεύθυνοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η Συρία συμφώνησε να δεχθεί αυτή την επιτροπή» δήλωσε ο Ιμπραχίμ αλ Ζαφαράνι, της Αραβικής Ιατρικής Ένωσης.

«Ένα πρωτόκολλο θα υπογραφεί μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και της Συρίας με το οποίο θα διασφαλίζεται η ελευθερία κινήσεων της επιτροπής», προσέθεσε.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) προειδοποίησε σήμερα τη Συρία για τον κίνδυνο διεθνοποίησης της κρίσης, αν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δεν συμμορφωθεί με τις εκκλήσεις για παύση της αιματοχυσίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΙΔ, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις εναντίον των ξένων διπλωματικών αποστολών στη Συρία και υπενθύμισε στις συριακές αρχές ότι είναι «υπεύθυνες για την ασφάλεια» των πρεσβειών.