Παυλάκης για σχολεία: Από ένα κρούσμα θα κολλήσουν όλα τα παιδιά

Ο καθηγητής και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την απόφαση για την προϋπόθεση που έχει θέσει σχετικά με το πότε κλείνει ένα σχολικό τμήμα σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, εκτιμώντας ότι αν δεν κλείνει ένα τμήμα με την εμφάνιση εντός κρούσματος, τότε όλα τα παιδιά θα κολλήσουν. 

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι οι αριθμοί θα γίνουν χειρότεροι με το άνοιγμα σχολείων, αλλά και όταν έρθει ο χειμώνας. «Μας περιμένουν χειρότερα αφού οι μισοί Έλληνες σχεδόν δεν είναι εμβολιασμένοι. Βλέπουμε επέκταση σε νεότερες ηλικίες και σε παιδιά δυστυχώς, παγκοσμίως. Στην Αμερική τα παιδιατρικά νοσοκομείο είναι σε κατάσταση ανάγκης. Δεν ήταν προετοιμασμένοι».

Ο ερευνητής εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχει να κάνει με τα παιδιά του Δημοτικού. «Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε μελέτες για να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 12. Για τα παιδιά στα γυμνάσια προτείνω γενικό εμβολιασμό. Οι τάξεις πρέπει να εξοπλιστούν με εξαεριστήρες. Θα βοηθούσε φοβερά, το ανοιχτό παράθυρο μόνο του δεν βοηθά. Τα παιδιά χρειάζεται να φοράνε καλές μάσκες, όχι υφασμάτινες, αλλά ειδικές πάνινες και μίας χρήσης». 

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού εκτίμησε ότι «πολλά στελέχη του ιού έχουν ξεφύγει από τα εμβόλια. Αλλά το Δ έχει επικρατήσει αυτών. Το Δ δεν πολυελέγχεται με την ανοσία της κοινότητας. Θα εμφανιστούν νέα στελέχη που θα επικρατήσουν στο μέλλον. Και θα φέρουν νέες επιδημίες. Η γρίπη αυτή θα θερίζει κάθε χρόνο πολλούς απροστάτευτους! Πάνω από το 20% πληθυσμού μας». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ Πηγή άρθρου www.athensvoice.gr