Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό θέατρο

Την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε ο Δημήτρης Λιγνάδης, με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη να την κάνει άμεσα αδεκτή.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του,  αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από φήμες και αναφορές στο προσωπό του, χωρίς -όπως επισημαίνει- να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες.

Χαρακτηρίζοντας τες «προσωπικές επιθέσεις» και κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες, γράφει -μεταξύ άλλων- πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά όσων τον έχουν στοχοποιήσει.

Πρόκειται για μία προδιαγεγραμμένη επί της ουσίας παραίτηση καθώς το όνομα του γνωστού ηθοποιού, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, από τον Αύγουστο του 2019, είχε εμπλακεί  από μέρες στη θύελλα των σοβαρών καταγγελιών για  απρεπή συμπεριφορά  μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου απέναντι σε νεώτερους συναδέλφου τους. Την προηγούμενη Τετάρτη μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες σχετικές την απομάκρυνσή του από το Εθνικό Θέατρο οι οποίες, τελικά, επιβεβαιώθηκαν λίγες ημέρες αργότερα. 

Ο ίδιος πάντως δήλωνε πως κανείς δεν τού ζήτησε την παραίτησή του και πως δεν μπορούσε να καταλάβει ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά αρνούμενος να εγκαταλείψει τη θέση του κάτι που τελικά επέλεξε ή αναγκάστηκε να κάνει μόλις λίγα 24ωρα αργότερα. Είναι ωστόσο βέβαιο ότι ανάμεσα στις περισσότερες από 1000 καταγγελίες που έχουν φθάσει  στο νεοσύστατο Πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, υπάρχουν και κάποιες που αναφέρονται σε εκείνον.

Να σημειώσουμε εδώ ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη, η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία είναι ανάμεσα στις γυναίκες που έχουν κάνει γραπτή καταγγελία στο ΣΕΗ εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη, ανέβασε ένα στόρι στο Instagram με την χαρακτηριστική φράση «Μεγάλη μέρα»!


Anastasopoulou

Η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr