Παρέμβαση εισαγγελέα για την 11χρονη μητέρα

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ένα μόλις 11 ετών Ρομά κοριτσάκι από τη Ρουμανία έγινε μητέρα.

Το κοριτσάκι πέρασε την πόρτα του ΠΑΓΝΗ το απόγευμα της Κυριακής (14/12/2014) με πόνους στην κοιλιά χωρίς να γνωρίζει ότι κυοφορούσε.

Μόλις οι γιατροί κατάλαβαν τι συμβαίνει, έβαλαν το κοριτσάκι στο χειρουργείο όπου και γέννησε με καισαρική τομή, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις που η μητέρα είναι κάτω των 15 ετών ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3.200 γραμμαρίων.

Το έντεκα χρονών κοριτσάκι δεν μπορούσε να υποβληθεί σε φυσικό τοκετό, λόγω ηλικίας, κι έτσι προγραμματίστηκε η καισαρική.

Το περιστατικό εγείρει έντονους προβληματισμούς καθώς δεν αποκλείεται το γεγονός να «κρύβει» από πίσω μια άλλη τραγωδία με πρωταγωνίστρια την 11χρονη.

Οι εισαγγελικές αρχές ενημερώθηκαν από την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου ενώ σημειώνεται ότι ο άγνωστος πατέρας του παιδιού αναμένεται να διωχθεί με κακουργηματικές διώξεις καθώς η αποπλάνηση ανηλίκων διώκεται αυτεπάγγελτα και φέρει βαριές ποινές.

Η ιστορία της μικρής προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως που έδωσε παραγγελία να διερευνηθει το περιβάλλον της μικρής από τις κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και του δήμου Αρχανών Αστερουσίων προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει η οικογένεια της μικρής και αν είναι κατάλληλο για να μεγαλώσει και εκείνη και το παιδί της.

Σημειώνεται ότι η γιαγιά του βρέφους έχει εκφράσει την επιθυμία να μεγαλώσει το μωρό μαζί με την κόρη της. Σύμφωνα με γνωστούς της οικογένειας, το κορίτσι είχε συνάψει σχέση με 14χρονο ομοεθνή της, αναφέρει το cretalive.gr.

You May Also Like

More From Author