Παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Με μια ανάρτηση στο Twitter, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έσπευσε –πανηγυρίζοντας– να ανακοινώσει πως η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

«Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας», ανέφερε επίσης στην ανάρτησή της η υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ είχε καταθέσει νωρίτερα την Παρασκευή η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι κανονικά θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την προσεχή Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε σήμερα και αφορά στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση».

ΚΚΕ: Ο εκπαιδευτικός κόσμος θα απαντήσει στην κυβέρνηση 

Την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «όσες φορές και να κριθεί η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών ως παράνομη και καταχρηστική, το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που αγωνίζονται για να μπορούν τα παιδιά του λαού να μορφώνονται ολόπλευρα, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, σε ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που εναντιώνονται στη μόρφωση που πωλείται σαν εμπόρευμα. Τη δύναμη αυτού του δίκιου φοβάται η κυβέρνηση και το Υπουργείο «Παιδείας» και κατρακυλά στον αυταρχισμό και στην επίδειξη πυγμής. Ο εκπαιδευτικός κόσμος θα απαντήσει στην κυβέρνηση. Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη όλος ο λαός στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, την απεργία τους και τα συλλαλητήριά τους».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr