«Παράθυρα» με θέα τον ελληνικό ήλιο και τις επενδύσεις

Estimated read time 1 min read

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος αναμένεται να συνδυάσει δουλειά και διασκέδαση. Ο ιδρυτής της Microsoft ετοιμάζεται να ανοίξει… παράθυρα με θέα το ελληνικό ήλιο αλλά και τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει καθώς τα Windows (του) έχουν κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο και το έχουν αναγάγει σε έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους και φυσικά σε έναν από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες. Αλλωστε το όνομα του βρίσκονταν για δεκαετίες στην κορυφή της λίστας Forbes.

Ο ιδρυτής της Microsoft έφτασε στην Αθήνα, έφτασε προερχόμενος από τη Μαδρίτη,  όπου και συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Μπιλ Γκέιτς θα διαμείνει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί και μερικά από τα ελληνικά νησιά. Άλλωστε, ελληνικό καλοκαίρι χωρίς να απολαύσει τις ομορφιές του απέραντου γαλάζιου δεν νοείται όχι μόνο για τους κοινούς θνητούς, αλλά και για τους κροίσους πολύ περισσότερο.

Βέβαια, ο συνδυασμός της διασκέδασης και της δουλειάς βρίσκεται στην ατζέντα του. Στην χώρα μας ήδη «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας ενός δισ. ευρώ. Σε αυτή περιλαμβάνονται η η δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής, ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας. Οπως γίνεται αντιληπτό κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα θα ενημερωθεί και για την πορεία της επένδυσης.

 

Η συνάντηση Μητσοτάκη στο Νταβός με τον πρόεδρο του ΔΣ της Microsoft

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Μπιλ Γκέιτς στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νταβός με πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, τον πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ, καθώς και τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Ματ Μπρίτιν.  Οι αξιωματούχοι της Microsoft απένειμαν τα εύσημα  στην Ελλάδα, για την πρόοδο στην ψηφιοποίηση του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους κ. Ναντέλα και τον κ. Σμιθ τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.

«Αυτό που ήθελα να πω, κύριε πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Ναντέλα.«Από τη δική μας πλευρά, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η δυνατότητα να είμαστε ένα μικρό μέρος της αναπτυξιακής σας διαδρομής ως χώρας. Ενδιαφερόμαστε πολύ να συνεργαστούμε με μία χώρα που δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια οικοδόμησης δυνατοτήτων σε αυτό το επίπεδο».

«Αν ρωτήσετε τους Έλληνες σήμερα ποια είναι η πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, το 80% θα σας πει: ο ψηφιακός τομέας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft για τη δημιουργία κόμβου με τρία data centres στην Αττική.

 

 Πηγή άρθρου www.enikos.gr

You May Also Like

More From Author