Παξοί: 28χρονη γέννησε πάνω σε φορείο ασθενοφόρου στο ελικοδρόμιο!

Πρωτοφανής ήταν η γέννα μιας 28χεονης κοπέλας, η οποία γέννησε δύο υγιέστατα αγοράκια στη 1 μ.μ., στο ελικοδρόμιο των Παξών. Η κοπέλα είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να διακομισθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, ωστόσο δεν… πρόλαβε και γέννησε πάνω στο φορείο του ασθενοφόρου στο ελικοδρόμιο.

Λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στο Ιόνιο από χθες δεν υπήρχε νωρίτερα τρόπος μεταφοράς της γυναίκας στην Κέρκυρα. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παξών, Μιχάλης Κάντας, έκρινε πως η έγκυος γυναίκα που είχε πόνους τοκετού, έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας και κάλεσε επιχειρησιακά ελικόπτερο.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κάντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε από το Άκτιο, με γιατρό και νοσηλευτή. Ο ίδιος συνόδεψε την έγκυο στο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας μέχρι το ελικοδρόμιο, όπου μόλις έφτασαν, άρχισε ο τοκετός της γυναίκας. Μαζί με τους συναδέλφους του από το ελικόπτερο ξεγέννησαν την γυναίκα στο φορείο του ασθενοφόρου.

Τα δύο αγοράκια γεννήθηκαν με χρονική διαφορά ενός τετάρτου και τυλιγμένα σε ισοθερμικές κουβέρτες μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και από εκεί στο νοσοκομείο.

Πηγή άρθρου pelop.gr