Πανσέληνος και έκλειψη παρασκιάς Σελήνης τη Δευτέρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πανσέληνος της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου θα συμπέσει με μια έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού. Η έκλειψη αυτού του είδους συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, με αποτέλεσμα η λάμψη του φεγγαριού να σκοτεινιάζει σε ένα βαθμό.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Αμερική, μεγάλο μεγάλος μέρος της Ασίας και τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά όχι από την Ελλάδα και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η πανσέληνος θα συμβεί στις 11:32 το πρωί ώρα Ελλάδας, οπότε το φεγγάρι θα φαίνεται γεμάτο στον ουρανό, τόσο το βράδυ της Κυριακής όσο και της Δευτέρας, αν και η κακοκαιρία στη χώρα μας μάλλον θα το κρύψει.

Η επόμενη και τελευταία πανσέληνος του έτους θα συμβεί τα χαράματα της 30ής Δεκεμβρίου. Η έκλειψη παρασκιάς της Σελήνης τη Δευτέρα είναι η τελευταία σεληνιακή έκλειψη του 2020. Μέσα στο έτος θα υπάρξει επίσης μια ολική έκλειψη Ηλίου, στις 14 Δεκεμβρίου, η οποία ούτε αυτή θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Ποιους θα επηρεάσει

Το 2021 θα υπάρξουν δύο ηλιακές εκλείψεις (μία δακτυλιοειδής στις 10 Ιουνίου και μία ολική στις 4 Δεκεμβρίου), καθώς επίσης δύο σεληνιακές (μία ολική στις 26 Μαΐου και μία μερική στις 19 Νοεμβρίου).

Επηρεάζει τους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Για την Αθήνα, η έκλειψη ξεκινά 2.32πμ. Το μάξιμουμ της έκλειψης είναι στις 4.42πμ. Το τέλος της έκλειψης είναι 6,53πμ. Κορυφώνεται στην 8.38 μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη. Σε κάθε Πανσέληνο, έχουμε την κορύφωση των γεγονότων που ξεκίνησαν στον προηγούμενο κύκλο της Νέας Σελήνης.

Μόνο που στον κύκλο αυτόν τα πράγματα είναι διαφορετικά και μιλούν για το κλείσιμο του κύκλου των θεμάτων που μας απασχόλησαν μέσα στην χρονιά ή τα προηγούμενα χρόνια.

Στην Πανσέληνο «φωτίζεται» κάθε τι κρυμμένο, κάθε τι που δεν έχουμε καταφέρει να το αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο.

Όψεις

Αυτή η αντίθεση του Ηλίου με την Σελήνη, μας αναγκάζει να ανακαλύψουμε τι δεν έχουμε χειριστεί σωστά, που βρίσκεται το λάθος έτσι ώστε να το διορθώσουμε.

Η Σελήνη, δεν είναι φτιαγμένη για να λειτουργεί με τη λογική. Δεν λέει αναλύω, λέει “νιώθω”. Αν αφαιρέσεις από την Σελήνη τη δυνατότητα του συναισθήματος, της έχεις κόψει τα πόδια.

Έχει ωστόσο σαν αντιστάθμισμα, την ικανότητα να συνδέεται και να προσαρμόζεται πάρα πολύ εύκολα. Κι εδώ, στο φεγγάρι των Διδύμων, η «σύνδεση» της γίνεται μέσα από τις λέξεις και τις πληροφορίες.

Το βασίλειο του νου, είναι το εργαστήρι που ζυμώνονται οι σκέψεις και οι επιθυμίες, αλλά και οι πληροφορίες. Από εδώ, θα βγουν προς τα έξω, διαμορφώνοντας την πραγματικότητα μας , κατά πως τις χρησιμοποιούμε.

Οι λέξεις έχουν την δική τους δόνηση. Είναι αυτές που ορίζουν σχεδόν ολοκληρωτικά το παιχνίδι της ζωής σου. Και είναι καθαρά στο χέρι σου το πως θα τις χρησιμοποιήσεις. Για να ομορφύνει με αυτές την ψυχή ή το μυαλό σου, αλλά και τους γύρω σου ή να τα ασχημύνεις.

Ο Ερμής (κυβερνήτης αυτής της έκλειψης), είναι ένας πλανευτής , διφορούμενος και ρευστός, που ενεργοποιεί την συλλογιστική σου διαδικασία. Δε μπορείς να τον εμπιστευτείς.

Δε πρέπει να τον εμπιστευτείς, μια και έχει την τάση να «μαγειρεύει» τα πράγματα κατά πως τον βολεύουν. Δεν έχει ούτε κρίση ούτε και αντικειμενικότητα, και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βάλεις να εκτελεί χρέη του υπηρέτη σου. Να του λες τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Εσύ. Αλλιώς είναι πολύ εύκολο να σε παραπλανήσει.

Εδώ βρίσκεται στην 27η μοίρα του Σκορπιού, μόλις έχει σχηματίσει μια όψη εξαγώνου με τον Δία και ετοιμάζεται να πάει να συναντήσει τον Κρόνο. Κι εδώ απαιτούνται πολύ αυστηρά όρια και πλαίσια, για όποιον έχει αποφασίσει να κυνηγήσει το όνειρο του, τον στόχο η την επιθυμία του.

Η οργάνωση είναι αυτή που θα δώσει αποτέλεσμα, και όχι μια ευκαιριακή συγκυρία πραγμάτων. Γιατί μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες, το ερώτημα ωστόσο είναι πως θα τις αξιοποιήσεις..

Τα «φώτα» της έκλειψης πέφτουν πάνω σε δύο Βασιλικούς Αστέρες. Τον Aldebaran (9 Διδύμων) και τον Antares.(9 Τοξότη). Είναι μια εξαιρετικά σημαντική έκλειψη, μια και μιλά για το τέλος μια εποχής, για την ακρίβεια και μέσω αυτών υπερτονίζεται.

Όλη η «δουλειά» που έχουμε κάνει με τον εαυτό μας, αλλά και με τις σχέσεις μα, ήρθε η ώρα να πάρει την θέση που της αξίζει. Κι εδώ θα φανεί το κατά πόσο είμαστε συνεπείς στις αρχές και τις αξίες μας η κατά πόσο τις προσαρμόζουμε κατά πως μας βολεύει.

Γιατί σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά και με ταχύτατους ρυθμούς, το μεγαλείο της Δύναμης και της Πίστης είναι που θα κάνει την διαφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και myastro.gr

Ειδήσεις

Εμβόλιο – Κορωνοϊός: Το σχέδιο εμβολιασμού όλων των Ελλήνων – Τα πώς και τα πότε

Ροζ σκάνδαλο στην British Airways: Αεροσυνοδός προσφέρει τις «υπηρεσίες» ακόμα και εν ώρα πτήσης

Μαραντόνα: Ο «Ε.Τ.» θυμάται τις συναντήσεις του με την… Ελλάδα – Ο Ολυμπιακός, η «Τούμπα» και η Εθνική

Πάνω από 5 εκατ. έλεγχοι σε 204 μέρες από την ΕΛ.ΑΣ. – Τι δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Ε.Τ.

 

Πηγή άρθρου eleftherostypos.gr