Πανελλήνιες 2022 – ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών – Κρήτη

Πανελλήνιες 2022 – ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών – ΚρήτηΠανελλήνιες – Πανελλαδικές 2022 – Οι λύσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα Νέα Ελληνικά

Η πρώτη εκτίμηση για τα θέματα των Νέων Ελληνικών

Όπως σχολιάζουν οι καθηγητές του νεοελληνικού τμήματος των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου: «Τα θέματα ήταν «ενδιαφέροντα, ποιοτικά όχι δύσκολα θέματα! Τα θέματα χαρακτηρίζονται πρώτα απ’ όλα ενδιαφέροντα καθώς αφορούν την θεματική ενότητα της διατροφής σε σχέση με τις επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και στον Πλανήτη. Το λογοτεχνικό κείμενο έχει επίσης τεράστιο ενδιαφέρον. Ποιοτικές ερωτήσεις χωρίς εκπλήξεις για ένα ζήτημα σοβαρό που αφορά την ανθρωπότητα. Θέματα που αφορούν καλά προετοιμασμένος μαθητές χωρίς εκπλήξεις».

Ακολουθεί το σχόλιο του ακαδημαϊκού υπεύθυνου στην Νεοελληνική Γλώσσα του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, Γιώργου Χρυσουλάκη

Το neakriti.gr, ανταποκρινόμενο στο μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών για την εγκυρότερη ενημέρωση για τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση, σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους των μαθημάτων.

  • Έναρξη ανάρτησης των Θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τις πρώτες σύντομες Απαντήσεις
  • Γενικός σχολιασμός των Θεμάτων ανά εξεταζόμενο μάθημα (YouTube)
  • Αναλυτική παρουσίαση των Απαντήσεων ανά εξεταζόμενο μάθημα (YouTube

Δείτε εδώ τα θέματα των Νέων Ελληνικών

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Οι εξεταζόμενοι ξεκίνησαν με το μάθημα των Νέων Ελληνικών σήμερα Παρασκευή (3/6). Το Σάββατο 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Τη Δευτέρα οι εξεταζόμενοι στα Γενικά Λύκεια θα δοκιμαστούν σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία. Η επόμενη και 3η κατά σειρά ημερομηνία εξέτασης στις Πανελλαδικές 2022 είναι η Τετάρτη 8 Ιουνίου με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. Τελευταία ημερομηνία στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι η Παρασκευή, 10 Ιουνίου με τα μαθήματα Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Με μάσκες στις εξετάσεις

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψήφιους ημερησίων και εσπερινών ΓΕ.Λ. Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Οδηγίες για υποψήφιους – Απαγορεύονται κινητά, κομπιουτεράκια και μπλάνκο

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες, πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Ε.Κ., ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Τα ανωτέρω ισχύουν, επίσης, για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Εφόσον οι επιτηρητές διαπιστώσουν ότι κάποιος εξεταζόμενος δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις τους ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, αφαιρούν το τετράδιο από τον υποψήφιο και ενημερώνουν αμέσως τον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή, ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας, μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Λυκειακή Επιτροπή.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022Πηγή άρθρου www.neakriti.gr