Παιδική πορνογραφία: Μουσικός με ψεύτικο προφίλ 15χρονου μιλούσε με Ιταλίδα μαθήτρια – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Μία πληροφορία από την Ιταλία, η οποία ανέφερε ότι Έλληνας ανταλλάσσει υλικό παιδικής πορνογραφίας με μία 15χρονη μαθήτρια, οδήγησε στη σύλληψη 60χρονου μουσικού στην Αθήνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ιταλική Αστυνομία ενημέρωσε τους Έλληνες αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο συγκεκριμένος χρήστης του διαδικτύου χρησιμοποιεί διαδικτυακή εφαρμογή, μέσω της οποίας συνομιλεί με τη μαθήτρια που ζει στην Ιταλία. Στις συνομιλίες αυτές ο Έλληνας χρήστης του διαδικτύου χρησιμοποιούσε ψεύτικο προφίλ. Συγκεκριμένα εμφανιζόταν ως 15χρονος, ο οποίος άρχισε από ένα σημείο και μετά να στέλνει στη μαθήτρια υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι ελληνικές Αρχές ταυτοποίησαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, μέχρι που έφτασαν στο σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή του είχε πολλούς σκληρούς δίσκους, οι οποίοι βρέθηκαν στο σπίτι του στην Αθήνα.

Οι σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν είναι ξεκάθαρο για τους αστυνομικούς ότι είναι δικοί του. Τα βίντεο τα κατέβαζε από το διαδίκτυο (ή τα αντάλλασσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου) και τα αποθήκευε σε αυτούς. Ο 60χρονος είναι μουσικός, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα. Πριν οι αστυνομικοί του περάσουν χειροπέδες στο σπίτι του, είχε λάβει χώρα ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, μέσω της οποίας βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Μαθήτριες από το Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη δικογραφία για παιδική πορνογραφία. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος ενός 20χρονου φοιτητή από τη Σπάρτη, ο οποίος μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, είχε προσεγγίσει δύο ανήλικες μαθήτριες και αφού απέσπασε ευαίσθητες φωτογραφίες τους, τις απείλησε ότι εάν δεν του αποστείλουν επιπλέον υλικό θα το διαμοιράσει σε γνωστά τους άτομα αλλά και ιστοσελίδες. Οι δύο ανήλικες που προσεγγίστηκαν από τον φοιτητή ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μία είναι ηλικίας 15 ετών και η άλλη 16 ετών.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική παραγγελία, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνα στο σπίτι του. Για τον φοιτητή προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author