Πέτσας: «Το πρόβλημα είναι εκεί που συγκεντρώνονται πολλά άτομα, όπως τα beach bar»

«Τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού είναι μια πηγή ανησυχίας αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Star, σχετικά με την ανησυχία που υπάρχει λόγω των κρουσμάτων που είχαν ως προέλευση τις πύλες εισόδου της χώρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται εκεί που συγκεντρώνονται πολλά άτομα, «όπως στα beach bar, εκεί που χορεύει και τραγουδάει ο κόσμος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα ενιαίο συντονιστικό όργανο για τον καλύτερο έλεγχο και για να μην υπάρχει αλληλεπικάλυψη.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «αν υπάρξει σύσταση από τους ειδικούς θα το εξετάσουμε» αλλά συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο εκεί όπου οι πολίτες είναι καθιστοί, αλλά όπου διασκεδάζουν όρθιοι, κυρίως οι νεότερες ηλικίες.

Για τον ίδιο λόγο απηύθυνε έκκληση στους νέους να μη μεταφέρουν τον ιό στα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Η χαλάρωση είναι κακός σύμβουλος. Προσέχουμε για να περάσει το καλοκαίρι με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις» σημείωσε.

Σχετικά με το αν υπάρχει «κόκκινη γραμμή» (π.χ. για πάνω από 50 κρούσματα) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Παρακολουθούμε πολύ στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά το “Ρ” παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Παρακολουθούμε και το ποσοστό επί των εισαγόμενων επισκεπτών. Αν ξεφύγει, τότε θα πάρουμε παραπάνω μέτρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτά».

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό από την 1η Ιουλίου στην Ελλάδα έχουμε 484 κρούσματα. «Θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να επέμβουμε έγκαιρα» διαβεβαίωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Κοζάνη: Εισέβαλε με τσεκούρι στη ΔΟΥ και επιτέθηκε σε υπαλλήλους

Φωτιά στο Λαύριο: Εκκενώνονται προληπτικά τέσσερις οικισμοί – Δείτε φωτογραφίες

Ερντογάν – Καταπέλτης το «Le Point»: Η τελευταία πρόκλησή του δείχνει ένα υπέρμετρο «Εγώ»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>Πηγή άρθρου www.protothema.gr