Πέραμα – Οι διάλογοι των αστυνομικών με το Κέντρο την ώρα της αιματηρής συμπλοκής

Estimated read time 1 min read

Νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα με τραγικό απολογισμό έναν 20χρονο νεκρό και οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά είναι αστυνομικοί.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις ενέργειες των αστυνομικών κατά το συμβάν, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ζητά από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας «να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα».

Τη σημασία του δε για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα έχει το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του υπουργού τονίζεται ότι «η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».

Με τους αστυνομικούς να απολογούνται στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τα ερασιτεχνικά βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας με τους διαλόγους των αστυνομικών με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης αναμένεται να ενισχύσουν τις υποψίες για την ορθότητα των χειρισμών των αστυνομικών, που ακούγονται να λένε ότι δεν υπάρχει αστυνομικός τραυματίας.

Η ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων για τη δραματική εξέλιξη

Αμέσως μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης για το αιματηρό περιστατικό.

Ο οδηγός του κλεμμένου ΙΧ έχει πέσει νεκρός.

Στους διαλόγους, όπως καταγράφηκαν σε ερασιτεχνικά βίντεο που ήρθαν στο φως, φαίνεται η προσπάθεια των αστυνομικών να εξηγήσουν στο Κέντρο τι ακριβώς είχε συμβεί μετά το θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου, πώς κινήθηκαν και γιατί ενέργησαν τους πυροβολισμούς.

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Μέχρι να κατέβουμε από τις μηχανές, έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε δίκυκλα.

Κέντρο: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμοί) γιατί κινήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση εναντίον συναδέλφων.

Οι εντολές από τον ασύρματο

Σύμφωνα με τo Mega από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ υπήρχε η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά.

Εξετάζεται σοβαρά το αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και δεν μεταβιβάστηκε η εντολή ή αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις εντολές του κέντρου και με δική τους πρωτοβουλία συνέχισαν την καταδίωξη

«Σε νόμιμη άμυνα οι αστυνομικοί» λέει συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ

Ο γενικός γραμματέας αστυνομικών Δυτικής Σπύρος Κρικέτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τόνισε πως οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα ενώ το κλεμμένο όχημα επιχείρησε να περάσει από πάνω τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κρικέτος το πρωτόκολλο αναφέρει «να γλυτώσουμε τη ζωή μας και να μην έχουμε θύματα».

Ακόμη πρόσθεσε πως η ζωή των αστυνομικών τέθηκε σε κίνδυνο ενώ κινδύνευσαν και πολίτες. «Όταν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή μου ή η ζωή ενός συμπολίτη μου, θα την προστατεύσω», υποστήριξε ακόμη.Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author